Γιώργος Σαχίνης

Κορωνοϊός: Οι αντιφάσεις και η ωραιοποίηση εικόνας, με έωλα στοιχεία για την πανδημία

Παρότι τα ίδια τα στοιχεία που επίσημα επικαλούνται οι διαχειριστές της πανδημίας ακόμη και μεταξύ τους είναι αντιφατικά, οι ίδιοι επιμένουν ότι μπαίνουμε σε φάση αποκλιμάκωσης

Παρότι οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες διαψεύδουν την εικονική πραγματικότητα περί σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης με την πανδημία, παρότι τα ίδια τα στοιχεία που επίσημα επικαλούνται οι διαχειριστές της πανδημίας ακόμη και μεταξύ τους είναι αντιφατικά, εντούτοις, οι ίδιοι επιμένουν ότι μπαίνουμε σε φάση αποκλιμάκωσης.

Η εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 παραθέτει δηλώσεις τους και σχολιάζει τα μεγάλα κενά και τα αναπάντητα ερωτηματικά που προκύπτουν ακόμη και από τις επικαιροποιημένες δηλώσεις τους, ιδίως για τον σκληρό δείκτη των θανάτων. Όταν αυτό μάλιστα δεν συνάδει με το νέο αφήγημα, τότε υπάρχουν επιστήμονες που αναλαμβάνουν να επανατοποθετήσουν τον ορισμό νεκρών με και από Covid-19 ώστε οι αρνητικές πρωτιές  σε αυτούς τους δείκτες να προσαρμοστούν με νέο υπολογισμό, σε μια εικόνα αποκλιμάκωσης. Παράλληλα στην εκπομπή παρατίθεται και μία μελέτη από την Ιαπωνία.

Τίτλος της: «Η Omicron έχει μεγαλύτερη σταθερότητα - αντοχή στο περιβάλλον».

Το σχετικό Link.

Tι ακριβώς ισχυρίζονται οι ερευνητές :

«Αναλύσαμε τις διαφορές στην περιβαλλοντική σταθερότητα του ιού SARS-CoV-2 μεταξύ του στελέχους της Wuhan και όλων των παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία (VOC). Οι παραλλαγές Alpha, Beta, Delta και Omicron παρουσίασαν σε πλαστικές και δερματικέ επιφάνειες, υπερδιπλάσια διάρκεια ζωής σε σχέση με το στέλεχος Wuhan και διατήρησαν επίσης τη μολυσματικότητά τους για περισσότερες από 16 ώρες σε επιφάνειες του δέρματος. Η υψηλή αυτή περιβαλλοντική σταθερότητα αυτών των παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσής τους μέσω άμεσης επαφής και να συμβάλει περισσότερο στην εξάπλωσή τους».

Πιο συγκεκριμένα οι Ιάπωνες ερευνητές κατέληξαν ότι σε πλαστικές επιφάνειες, ο μέσος χρόνος επιβίωσης του αρχικού στελέχους και των παραλλαγών Alpha, Beta, Gamma και Delta ήταν 56 ώρες, 191,3 ώρες, 156,6 ώρες, 59,3 ώρες και 114,0 ώρες, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 193,5 ώρες για τη Omicron.

Συμπέρασμα επειδή έχει πολύ καιρό να ακουστεί , το μέτρο της ατομικής υγιεινής με πλύσιμο των χεριών, καθαρισμό και απολύμανση των κοινόχρηστων επιφανειών και των αντικειμένων που αλλάζουν συνεχώς χέρια και με τα οποία ερχόμαστε άμεσα και συχνά σε επαφή, όπως χρήματα προϊόντα στα πολυκαταστήματα, τραπέζια σε χώρους εστίασης κλπ.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια