Γιώργος Σαχίνης

Γιαννακάκης: Προβληματίζει η αύξηση θανάτων και το λάθος μήνυμα εφησυχασμού

«Η λάθος εικόνα της πολιτικής διαχείρισης δίνει μήνυμα εσφαλμένα του εφησυχασμού στους πολίτες, ότι θα νοσήσουν ήπια, με αποτέλεσμα να φτάνουν πολύ αργά στα νοσοκομεία», τόνισε ο καθηγητής Παθολογοανατομίας, Κώστας Γιαννακάκης

Ο καθηγητής Παθολογοανατομίας στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντζα της Ρώμης, ο Κώστας Γιαννακάκης, μίλησε σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την ανησυχία που προκαλεί στον επιστημονικό κόσμο της Ιταλίας, η αύξηση του αριθμού των θανάτων και μάλιστα σε απλές κλινικές Covid-19.

Όπως είπε η λάθος εικόνα της πολιτικής διαχείρισης δίνει μήνυμα εσφαλμένα του εφησυχασμού στους πολίτες, ότι θα νοσήσουν ήπια, με αποτέλεσμα να φτάνουν πολύ αργά στα νοσοκομεία.

Κατά τον ίδιο, η χαμηλή γονιδιωματική επιτήρηση – αλληλούχιση στην Ιταλία, σημειώνοντάς ότι στην Ελλάδα είναι ακόμη μικρότερη, δίνει και θολή εικόνα για το ποια εκδοχή του ιού αυτή τη στιγμή, οδηγεί σε αύξηση θανάτων στα νοσοκομεία και μάλιστα εκτός MEΘ. 

Ο κ. Γιαννακάκης , μίλησε ακόμη για τα μέτρα δημόσιας υγείας , τα εμβόλια νέας γενιάς που πρέπει να δώσουν περισσότερες απαντήσεις από τα σημερινά, τα μονοκλωνικά αλλά και τα αντιικά φάρμακα, ενώ τόνισε ότι είναι λάθος το μήνυμα του εφησυχασμού στη κοινωνία, η πανδημία αφορά όλους και πάντως  δεν έχει μετατραπεί σε κοινή γρίπη με τόσους θανάτους καθημερινά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια