Παπανικολάου: Τα επίσημα αφηγήματα των «fake news» - Εγρήγορση και όχι εφησυχασμός

Απόψεις
Παπανικολάου: Τα επίσημα αφηγήματα των «fake news» - Εγρήγορση και όχι εφησυχασμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φαίνεται να πηγαίνουμε σε επιπέδωση κρουσμάτων, όμως μόνο για εφησυχασμό δεν πρέπει να μιλάμε αλλά για εγρήγορση και λήψη ουσιαστικών μέτρων δημόσιας υγείας», τόνισε ο κ. Παπανικολάου

Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων  Νοσοκομειακών Γιατρών  Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 εφ’ όλης της ύλης για την κατάσταση των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας, σημείωσε ότι τα επίσημά αφηγήματα είναι αυτά που καλλιεργούν τα «fake news», με το πλέον πρόσφατο παράδειγμα την απεργία στο Παίδων Πεντέλης, όπου ο υπουργός Υγείας Πανηγυρίζει για μια δικαστική απόφαση που την κήρυξε παράνομη την ίδια ακριβώς στιγμή που υλοποίησε το ένα και μοναδικό αίτημα της απεργία για την γενική εφημερία του νοσοκομείου.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι εμπειρικά και όχι από τα μη σοβαρά στοιχεία του ΕΟΔΥ, φαίνεται να πηγαίνουμε σε επιπέδωση κρουσμάτων, όμως μόνο για εφησυχασμό δεν πρέπει να μιλάμε αλλά για εγρήγορση και λήψη ουσιαστικών μέτρων δημόσιας υγείας, ώστε να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης του ιού και της νόσου στη κοινότητα.

Σημείωσε δε εμφατικά, πως από την στιγμή που οι κλίνες Covid- ΜΕΘ είναι 600, δεν μπορεί να μιλάνε επίσημα για πληρότητες 82%, με διασωληνωμένους 664, η πληρότητα είναι άνω του 100%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News