Σταυρόπουλος: Η δυστοπία στο 2022 και η ελπίδα στην κατανόηση της εποχής από τις κοινωνίες

Απόψεις
Σταυρόπουλος: Η δυστοπία στο 2022 και η ελπίδα στην κατανόηση της εποχής από τις κοινωνίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις μεγάλες γεωπολιτικές και οικονομικές αλλαγές που επηρεάζουν λαούς και κοινωνίες αλλά και τα άτομα που τις συγκροτούν, αναφέρθηκε ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος

Για τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, που η πίεση των ΗΠΑ και των συμμάχων της έναντι χωρών όπως η Ρωσία και η Κίνα, αλλά όχι μόνο, αναδεικνύει πως οι άλλοτε πρωτοκαθεδρίες της Δύσης, δεν την βοηθούν να αντιληφθεί την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ο σκιτσογράφος και αρθρογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.

Ακόμη αναφέρθηκε στις μεγάλες γεωπολιτικές και οικονομικές αλλαγές που επηρεάζουν λαούς και κοινωνίες αλλά και τα άτομα που τις συγκροτούν.

Εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και τα 100 από την Μικρασιατική Καταστροφή, είναι κομβικής σημασίας στη διαπάλη αλλά και το εγχείρημα ιστορικής «λοβοτομής» των Ελλήνων.

Στόχευση, τόνισε, της ελίτ αλλά και της συνδεόμενης με αυτήν διανόησης, η κομψή επιβολή ενός « νέο-ραγιαδισμού», που θα οδηγήσει σε πλήρη καθυπόταξη την κοινωνία, αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη και τις παραδόσεις ανατροπών ενός ολόκληρου λαού.

Ο κ. Σταυρόπουλος περιέγραψε ένα κλίμα δυστοπίας που ήδη κουβαλάει το 2022 ως κληρονομία καταστάσεων από τα προηγούμενα χρόνια, με την ελπίδα όπως είπε οι κοινωνίες να κατανοήσουν την «εποχή» που εισέρχονται και να την αλλάξουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News