Η «κωλοτούμπα» του CDC στις οδηγίες του για μείωση της απομόνωσης κρουσμάτων

Απόψεις
Η «κωλοτούμπα» του CDC στις οδηγίες του για μείωση της απομόνωσης κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλλαγή ιδεολογίας του CDC όσον αναφορά τα τεστ σε περιπτώσεις απομόνωσης κρουσμάτων και καραντίνας μέσα από ένα αναλυτικό ρεπορτάζ του CNN

Η εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη, παραθέτοντας αναλυτικό ρεπορτάζ του CNN, παρουσίασε το πώς το CDC δια της κυβιστήσεως με φραστικές διατυπώσεις, προχώρησε σε νέες οδηγίες, ως προς την σύσταση οδηγία του για μείωση των ημερών απομόνωσης ενός θετικού κρούσματος. Είναι αποκαλυπτικό στο ρεπορτάζ του CNN, πως ενώ το CDC στην αρχική του νέα οδηγία, δεν έλεγε για τεστ στην περίπτωση της απομόνωσης, τώρα μετά την θύελλα επιστημονικών αντιδράσεων για την μείωση των ημερών απομόνωσης, το συστήνει. Αφού θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, πως  άλλο απομόνωση άλλο καραντίνα. Απομόνωση είναι εγκλεισμός μετά από επαφή με κρούσμα όταν δεν έχεις εκδηλώσει συμπτώματα, ενώ καραντίνα είναι όταν έχεις εκδηλώσει συμπτώματα. Επομένως ναι μεν συνιστούσε το CDC – έστω – ράπιντ τεστ στις περιπτώσεις καραντίνας. Δεν μιλούσε όμως για ράπιντ τεστ στις περιπτώσεις απομόνωσης, που τώρα το προσθέτει πλέον. Αλλά μετά από αυτό είναι προφανές, πως στις ΗΠΑ η διευθύντρια του CDC, η κ. Βαλένσκι, επιχειρεί να διορθώσει την «γραμμή» των νέων οδηγιών , με όσα αναφέρονται στο CNN, στην Ελλάδα που άκριτα υιοθετήθηκε αυτή η αρχικά νέα σύσταση, ποιος θα αναλάβει από τους λεγόμενους και «παραθυράτους» ειδικούς, τώρα να ενημερώσει για την νέα τροποποίηση του CDC, αναφορικά με την μείωση των ημερών απομόνωσης ;

-Το Απομαγνητοφωνημένο Κείμενο

Αντιμετωπίζοντας επικρίσεις, το CDC επικαιροποιεί τις συστάσεις σχετικά με την απομόνωση των κρουσμάτων από την Covid-19, με νέες οδηγίες σχετικά με τη διενέργεια τεστ.

Το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ επικαιροποίησαν τις οδηγίες τους σχετικά με τη συνιστώμενη περίοδο απομόνωσης του Covid-19 την Τρίτη, λέγοντας στον κόσμο ότι αν έχουν πρόσβαση σε τεστ για την Covid-19 και θέλουν να το κάνουν, η καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσουν ένα ράπιντα τεστ προς το τέλος της πενθήμερης περιόδου απομόνωσης.

Ο οργανισμός αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα πιέσεις από εξωτερικούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συμπεριλάβει μια συνιστώσα ελέγχου μέσω τεστ, στη νέα μειωμένη περίοδο απομόνωσης.

Οι επικαιροποιημένες συστάσεις δεν συνιστούσαν τη διενέργεια τεστ για τα άτομα που βρίσκονταν σε απομόνωση, αλλά προσφέρουν οδηγίες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν τα άτομα αυτά ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ, εφόσον επιλέξουν να το κάνουν. Εάν το τεστ είναι θετικό, συνιστάται στα υπό απομόνωση άτομα να συνεχίσουν την απομόνωσή τους μέχρι 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων τους. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, τα άτομα αυτά, μπορούν να τερματίσουν την απομόνωσή τους, αλλά τους συμβουλεύουν να φορούν μάσκα όταν έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα μέχρι την 10η ημέρα.

Οι συστάσεις συνιστούν στα άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση να αποφεύγουν χώρους όπου δεν μπορούν να φορούν μάσκα, όπως εστιατόρια και γυμναστήρια, και να αποφεύγουν να τρώνε μαζί με άλλους μέχρι την 10η ημέρα.

Τα άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση καλούνται τώρα να περιμένουν και να μην ταξιδέψουν μέχρι τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Όσοι είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν την 6η και την 10η ημέρα θα πρέπει να φορούν μάσκα για όλο το ταξίδι τους.

Το CDC υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στοχεύουν στο "να επικεντρωθούμε στην περίοδο που ένα άτομο είναι περισσότερο μολυσματικό... Αυτές οι επικαιροποιημένες συστάσεις διευκολύνουν επίσης τις ατομικές κοινωνικές ανάγκες και τις ανάγκες καλύτερης διαβίωσης, την επιστροφή στην εργασία και τη συντήρηση των ζωτικών υποδομών".

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε το CDC την Τρίτη, χαρακτηρίζοντας τις συστάσεις τους ότι αυτές είναι «βασισμένες στην επιστήμη» και όχι σε «ένα καθαρά επικοινωνιακό σχέδιο».

«Το CDC παρέχει την επικαιροποιημένη καθοδήγησή του σε πραγματικό χρόνο για ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον πανδημίας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στην Κέιτλαν Κόλινς του CNN σε μια τηλεοπτική εκπομπή. "Τους έχουμε δει να αλλάζουν οδηγίες και σε άλλες περιπτώσεις να επικαιροποιούν τις οδηγίες. Έκαναν αυτήν τη σύσταση την περασμένη εβδομάδα με βάση την επιστήμη. Η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων της μετάδοσης αφορά τις πρώτες πέντε ημέρες μετά τη διάγνωση της Covid-19 -- κάπου στο εύρος 85 έως 90%», είπε η εκπρόσωπος.

Η Διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, προανήγγειλε την έκδοση των επικαιροποιημένων οδηγιών τη Δευτέρα το βράδυ στο "The Late Show" του CBS.

"Λοιπόν, εάν έχετε πρόσβαση σε ένα τεστ και εάν θέλετε να κάνετε ένα τεστ την πέμπτη ημέρα, και εάν τα συμπτώματά σας έχουν φύγει και αισθάνεστε καλά, τότε προχωρήστε και κάντε αυτό το τεστ. Αλλά να πώς θα ερμήνευα αυτό το τεστ. Εάν είναι θετικό, μείνετε στο σπίτι για άλλες πέντε ημέρες. Εάν είναι αρνητικό, θα έλεγα ότι πρέπει να φοράτε μάσκα. Μπορεί να έχετε κάποια μεταδοτικότητα για κάποιο διάστημα ακόμη. Μάλλον δεν πρέπει να επισκεφτείτε τη γιαγιά σας. Δεν πρέπει «Μπείτε σε αεροπλάνο. Και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν είστε με άλλους ανθρώπους φορώντας μάσκα όλη την ώρα», είπε.

Το είπε η ίδια έτσι απλοϊκά. Δεν είναι θέμα μετάφρασης !!!

Στο CNN την Κυριακή, ο Δρ Anthony Fauci είπε ότι η "πιθανότητα μεταδοτικότητας είναι σημαντικά χαμηλότερη" στο δεύτερο μισό της περιόδου των 10 ημερών μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Walensky υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση του CDC να μην συμπεριλάβει σύσταση για τεστ δεν είχε καμία σχέση με την έλλειψη των ραπιντ τεστ σε ολόκληρη τη χώρα.

"Αυτή η απόφαση πράγματι, από τη σκοπιά της απομόνωσης, είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν θα αλλάζαμε τις οδηγίες μας με βάση το αποτέλεσμα αυτού του γρήγορου τεστ. Και ξέρετε ότι δεν είχε καθόλου σχέση με κάποια έλλειψη, γιατί εμείς συνιστούμε τα ράπιντ τεστ για όσους βρίσκονται σε καραντίνα», είπε η Walensky.

Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε ότι η Βαλένσκι, έκανε πως δεν κατάλαβε. Γιατί το CDC δεν έλεγε για τεστ στην περίπτωση της απομόνωσης. Και άλλο απομόνωση άλλο καραντίνα. Απομόνωση είναι εγκλεισμός μετά από επαφή με κρούσμα όταν δεν έχεις εκδηλώσει συμπτώματα, ενώ καραντίνα είναι όταν έχεις εκδηλώσει συμπτώματα. Επομένως ναι μεν συνιστούσε το CDC – έστω – ράπιντ τεστ στις περιπτώσεις καραντίνας. Δεν μιλούσε όμως για ράπιντ τεστ στις περιπτώσεις απομόνωσης !!

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη γνώμη πολλών αξιωματούχων, υπήρξε βαθιά απογοήτευση στη κυβέρνηση Μπάιντεν τις ημέρες από τότε που το CDC ανακοίνωσε ότι μείωνε τη συνιστώμενη περίοδο αποδρομής της νόσου, για όσους βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 από 10 σε πέντε ημέρες και μάλιστα χωρίς να συνιστά την επιβεβαίωση της ίασης με έναν εργαστηριακό έλεγχο.

Το σχετικό Link από το άρθρο του CNN.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News