Το αλαλούμ με την «αδυναμία» των rapid tests

Απόψεις
Το αλαλούμ με την «αδυναμία» των rapid tests

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάγκη για συστηματικό τέστνιγκ με δωρεάν PCR

Αρκετές φορές εδώ και ενάμισι χρόνο, η εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με το Γιώργο Σαχίνη, έχει επισημάνει το πολύ υψηλό ποσοστό ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων τόσο από τα self , όσο και από τα rapid , τονίζοντας την ανάγκη για συστηματικό τέστνιγκ με δωρεάν PCR.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, ο FDA, έστω και με καθυστέρηση φαίνεται να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση πλέον, αφού αν και προχώρησε προσεκτικά στη διατύπωση, εντούτοις διατυπώνει πλέον την άποψη ότι: «Τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι τα τεστ αντιγόνων πράγματι ανιχνεύουν την παραλλαγή Όμικρον, αλλά έχουν μειωμένη ευαισθησία…Αν κάποιος λάβει αρνητικό αποτέλεσμα αφού κάνει τεστ αντιγόνων, αλλά υπάρχουν υποψίες πως έχει μολυνθεί (…), για παράδειγμα αν έχει συμπτώματα (της COVID-19) ή υψηλή πιθανότητα μόλυνσης, λόγω έκθεσης, είναι σημαντικό να κάνει μοριακή εξέταση (σ.σ. τεστ PCR)», ανέφερε ο οργανισμός.

Το θέμα ήδη αρχίζει να σχολιάζεται στον ξένο τύπο και η εκπομπή αναφέρθηκε ενδεικτικά σε δύο σχετικές αναρτήσεις:

Ανάρτηση στο France24

Ανάρτηση στο Nbc-Chicago

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται πλέον εν μέσω ανακοινώσεων περί «καλπασμού» της μετάλλαξης «όμικρον», είναι γιατί με τόσο πυκνό δίκτυο δημόσιων και ιδιωτικών εργαστηρίων που διαθέτει ίσως το μεγαλύτερο στην Ε.Ε. η Ελλάδα, δεν προχωράμε σε εκτεταμένη και επιδημιολογικά στοχευμένη και γενικευμένη χρήση του PCR, με δωρεάν πρόσβαση σε αυτή την εξέταση των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News