Γιώργος Σαχίνης

Οι παλινωδίες, η επίκληση άλλων χωρών, η ανομολόγητη «ανοσία αγέλης» από φυσική λοίμωξη

Οι άλλες χώρες και κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ αναγκάζονται σήμερα να προσαρμόζουν την τακτική τους γιατί έχουν εξαντλήσει σχεδόν τα όριά τους

Στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με τον Γ. Σαχίνη, αναλύθηκε διεξοδικά σήμερα, γιατί οι αναγωγές στην Ελλάδα με την κατάσταση σε άλλες χώρες αναφορικά με την πανδημία, είναι λάθος ή σκόπιμη προσπάθεια σύγχυσης, ενώ επί του πρακτέου φαίνεται ότι η διαχείριση πλέον μας οδηγεί στην άκρως επικίνδυνη λογική για ένα τόσο σοβαρό ιό και τη νόσο που προκαλεί, της «ανοσίας αγέλης» από φυσική λοίμωξη . Στόχευση με εμφανές ρίσκο και άλλες μεγάλες απώλειες ζωών, την ώρα που διαχειριστικά όλα είναι στον «αέρα». Ακόμη χειρότερα, που δειλά- δειλά, αλλά με επίσημο τρόπο αρχίζει να δηλώνεται και επικοινωνιακά η  «ανοσία αγέλης»  από φυσική λοίμωξη. Όπως τονίζεται στην ανάλυση, σε χώρες όπως η Ελλάδα, οι νέες πρόσφατες οδηγίες του CDC, μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και να περιπλέξουν την κατάσταση.

Αυτό που συμβαίνει στις άλλες χώρες στις ΗΠΑ και στις χώρες της ΕΕ, δεν έχει σχέση με ό,τι συμβαίνει εδώ και κατ΄ επέκταση με ό,τι θα έπρεπε να συμβαίνει εδώ στη χώρα μας. Η  χώρα δεν πήρε μέτρα και γι αυτό έφτασε εδώ που έφτασε, θα μπορούσε να ναι πολύ καλύτερα. Τόσο στην κοινότητα, με σαφώς λιγότερη διασπορά, όσο και στα νοσοκομεία. Έχει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα ιδιωτικών εργαστηρίων, που θα μπορούσαν να είχαν – και λέμε είχαν γιατί τώρα πλέον είναι αμφίβολο τι μπορεί να κάνει κανείς με την πλημμυρίδα των κρουσμάτων -  μπορούσαν λοιπόν να είχαν συνεργαστεί με τον ΕΟΔΥ, ώστε να μπει μπροστά το εκτεταμένο τέστιγκ, η ιχνηλάτηση, η επιδ/κη και γον/κη επιτήρηση. Οι άλλες χώρες και κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ αναγκάζονται σήμερα να προσαρμόζουν την τακτική τους γιατί έχουν εξαντλήσει σχεδόν τα όριά τους. Εμείς ούτε καν έχουμε αξιοποιήσει τις δυνατότητές μας.

Επιπλέον δεν είναι χώρα στον ίδιο βαθμό κομβική όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, για να μην πούμε για άλλες μεγαλύτερες. Μπορεί να ζει μεν καλώς ή κακώς από τον τουρισμό, αλλά δεν λειτουργεί σαν τουριστικός προορισμός όλους τους μήνες το χρόνο. Επομένως πως μπορεί να συγκριθεί η επισκεψιμότητα της με εκείνη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτές λοιπόν έχουν κάθε δικαιολογία για την αύξηση των κρουσμάτων που προκαλείται από τη πληθυσμιακή διακίνηση. Εμείς τι δικαιολογία έχουμε ;

Οι άλλες χώρες δεν έχουν την ίδια συμφόρηση στο σύστημα υγείας, γιατί έβαλαν έστω κάποια τάξη στα πράγματα. Φαίνεται αυτό από τις εισαγωγές, τις νοσηλείες, τους διασωληνωμένους, την πληρότητα στις ΜΕΘ και κυρίως στους θανάτους. Αντίθετα εμείς φαίνεται ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή του 2020, διάγουμε την περίοδο εκπαίδευσης στο πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία ακόμη και σε νοσοκομειακό επίπεδο. Σε κανένα άλλο μέρος δεν έχει φτάσει σε τέτοια τεράστια δυσκολία η πρόσβαση στις υπηρεσίας υγείας για την COVID – 19, αλλά και για τις άλλες παθήσεις. Το ΕΣΥ έχει κλατάρει.  Οι θάνατοι από την πανδημία ξεπέρασαν κάθε αρνητική πρόβλεψη. Την ίδια στιγμή κανείς δεν τολμάει να απευθυνθεί σε δημόσιο νοσοκομείο για οποιοδήποτε πρόβλημα από το  απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Ποιος μπορεί να πάει στον ιδιωτικό τομέα ; Εκεί καταφεύγουν όσοι έχουν λεφτά, όσοι έχουν τη δυνατότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια