Η μείωση της απομόνωσης, το CDC και οι ενστάσεις

Απόψεις
Η μείωση της απομόνωσης, το CDC και οι ενστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το CDC συνιστά βραχύτερη διάρκεια απομόνωσης, καραντίνα για όλους

Η εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη, αφού χθες εξήγησε τα μεγάλα θέματα που ανακύπτουν με την μείωση της διάρκειας απομόνωσης – καραντίνας, όπου και στην Ελλάδα λανσάρεται με βάση τις οδηγίες του CDC, υπογραμμίζοντας ότι έτσι πάμε σε αλλαγή στόχευσης, όπου πλέον δεν θα παίζει ρόλο ο αριθμός των κρουσμάτων , με ότι αυτό συνεπάγεται και για την διασπορά και την αδυναμία να κοπούν οι αλυσίδες μετάδοσης του ιού, σήμερα παρέθεσε και άρθρα στον ξένο τύπο και ειδικά τον Αμερικανικό, για τον ανάλογο προβληματισμό που και εκεί επικρατεί, όπως και την πληροφορία, ότι οι οδηγίες αυτές είναι σύσταση του CDC και όχι απόφαση και με την επισήμανση ότι δεν μπορεί να αφορά έστω και έτσι οριζόντια όλους

Το Δημοσίευμα του nbc- Chicago και οι αναφορές σε άλλα δύο

Τίτλος : Το CDC συνιστά βραχύτερη διάρκεια απομόνωσης, καραντίνα για όλους!

Η εκπομπή του 98.4 μετέφρασε και τόνισε τα σημεία που αφορούν τις ενστάσεις για αυτή την οδηγία :

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές μείωσαν από τη Δευτέρα τους περιορισμούς απομόνωσης για τους Αμερικανούς που προσβάλλονται από τον κορονοϊό από 10 σε πέντε ημέρες και μείωσαν ομοίως τον χρόνο που οι στενές επαφές πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα.

Διαβάστε ακόμη: Μέτρα Περιοριστικά και το νέο αφήγημα για τα κρούσματα

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι οι νέες οδηγίες συνάδουν με τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι όσοι προσβάλλονται από τον κορονοϊό είναι πιο μολυσματικοί τις δύο ημέρες πριν και τις τρεις ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

-Αυτό ήταν γνωστό και προηγουμένως οι συγκεκριμένοι χρόνοι μετάδοσης αφορούσαν και τη Δέλτα. Τώρα το εάν και κατά πόσον οι νέες οδηγίες συνάδουν, είναι μάλλον για παρατράγουδα !!!  Ας διαβάσουμε και παρακάτω, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται δεν είμαστε οι μόνοι :

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η omicron μπορεί να προκαλέσει ηπιότερη λοίμωξη από τις προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού. Εντούτοις, ο τεράστιος αριθμός των ατόμων που μολύνονται - και επομένως πρέπει να απομονωθούν ή να τεθούν σε καραντίνα - απειλεί να περιορίσει την ικανότητα των νοσοκομείων, των αεροπορικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων να παραμείνουν ανοιχτές, τονίζουν οι ειδικοί.

Η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky δήλωσε ότι η χώρα πρόκειται να αντιμετωπίσει πολλά κρούσματα της omicron.

«Δεν πρόκειται όλα αυτά τα κρούσματα να νοσήσουν σοβαρά. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά θα είναι ασυμπτωματικά"», δήλωσε η ίδια στο Associated Press τη Δευτέρα. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός με τον οποίο μπορούμε με ασφάλεια να συνεχίσουμε να διατηρούμε τη λειτουργία της κοινωνίας ακολουθώντας την επιστήμη».

-Ο φόβος ενός νέου λοκνταουν λοιπόν είναι εμφανής από τα λεγόμενά της.

Τώρα, το CDC αλλάζει τις οδηγίες απομόνωσης και καραντίνας για το ευρύ κοινό ώστε να γίνουν ακόμη λιγότερο αυστηρές.

Οι οδηγίες του CDC για την απομόνωση και την καραντίνα έχουν προκαλέσει σύγχυση στο κοινό, και οι νέες συστάσεις « εμφανίζονται σε μια περίοδο που όλο και περισσότερα άτομα ανιχνεύονται  για πρώτη φορά θετικά και επιζητούν οδηγίες», δήλωσε η Λίντσεϊ Γουάλεϊ, εμπειρογνώμονας του Αμερικανικού Πανεπιστημίου για το δίκαιο της δημόσιας υγείας.

Παρ' όλα αυτά, οι οδηγίες εξακολουθούν να είναι πολύπλοκες.

Οι κανόνες απομόνωσης αφορούν άτομα που έχουν μολυνθεί. Είναι οι ίδιοι για άτομα που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς εμβολιασμένα, πλήρως εμβολιασμένα ή και μετά την ενισχυμένη δόση.

Η αναστολή τόσο της απομόνωσης όσο και της καραντίνας μετά από πέντε ημέρες δεν είναι άμοιρη κινδύνων.

Πολύς κόσμος υποβάλλεται σε εξετάσεις όταν αισθανθεί για πρώτη φορά συμπτώματα, αλλά πολλοί Αμερικανοί υποβάλλονται σε εξετάσεις για άλλους λόγους, όπως για να δουν αν μπορούν να επισκεφθούν την οικογένειά τους ή για την εργασία τους. Αυτό σημαίνει ότι ένα θετικό αποτέλεσμα του τεστ μπορεί να μην αποκαλύψει ακριβώς πότε ένα άτομο μολύνθηκε ή να δώσει μια σαφή εικόνα για το πότε είναι πιο μεταδοτικό, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Όταν τα άτομα μολύνονται, ο κίνδυνος εξάπλωσης μειώνεται σημαντικά μετά από πέντε ημέρες, αλλά δεν εξαφανίζεται για όλους, δήλωσε ο Δρ Άαρον Γκλατ, γιατρός από τη Νέα Υόρκη, εκπρόσωπος της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.

«Εάν μειώσετε (τον χρόνιο απομόνωσης) στις πέντε ημέρες, θα εξακολουθήσετε να έχετε έναν μικρό αλλά σημαντικό αριθμό ατόμων που θα μπορούν να μεταδίδουν», διευκρίνησε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση μάσκας αποτελεί κρίσιμο στοιχείο των οδηγιών του CDC, δήλωσε η Βαλένσκι.

-Να λοιπόν από ποιο σημείο ξεκινάνε τα προβλήματα. Δηλαδή ποιες είναι οι δυνατότητες για απομόνωση που έχει ένα νοικοκυριό, ποιες είναι γενικά οι συνθήκες  πόσο εφικτό είναι να φοράνε μάσκα όλοι μέσα στο σπίτι κλπ. Αναρωτιέμαι μήπως η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών θα ‘πρέπε να είχε γίνει πολύ ενωρίτερα, για να έχουν καλύτερη εικόνα, οι αρμόδιοι που θα εφαρμόσουν αυτές τις οδηγίες στη χώρα μας.

Οι νέες οδηγίες του CDC δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά αποτελούν συστάσεις προς τους εργοδότες και τους κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους. Την περασμένη εβδομάδα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι θα επεκτείνει την καθοδήγηση του CDC για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να συμπεριλάβει τους εργαζόμενους που κατέχουν άλλες κρίσιμες θέσεις εργασίας οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού.

Είναι πιθανό και άλλες πολιτείες να επιδιώξουν να συντομεύσουν το χρόνο της απομόνωσης και της καραντίνας και το CDC προσπαθεί να προλάβει αυτή τη μεταβολή. «Θα ήταν χρήσιμο να έχουμε ομοιόμορφες οδηγίες από το CDC» από τις οποίες θα μπορούσαν να βασιστούν οι αρμόδιοι, αντί να υπάρχει ένα συνονθύλευμα πολιτικών, δήλωσε η Βαλένσκι, η διευθύντρια του CDC.

Με δεδομένη τη χρονική συγκυρία με τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων, η επικαιροποίηση «θα γίνει αντιληπτή ως απάντηση στην πίεση των επιχειρηματικών συμφερόντων», δήλωσε η Λίντσεϊ Γουάλεϊ. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί είχαν απαιτήσει την αλλαγή εδώ και μήνες, επειδή οι βραχύτερες περίοδοι απομόνωσης και καραντίνας φάνηκε να επαρκούν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης, σημείωσε η ίδια.

Η κίνηση του CDC διαδέχεται την απόφαση που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να μειώσουν την περίοδο αυτοαπομόνωσης για τα εμβολιασμένα άτομα που βρέθηκαν θετικά στη COVID-19.

-Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Πρόκειται για μια αναγκαστική απόφαση λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Δύσης. Μια απόφαση άκαιρη, δεδομένου ότι ενδεχομένως δεν μας εξασφαλίζει από την Όμικρον  και με πολλά ρίσκα.

Το Δημοσίευμα του nbc- Chicago : ΕΔΩ 

Παρόμοιο άρθρο και το Fortune : ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News