Τα απόνερα της μελέτης- πρόκληση και τα ανομολόγητα των υπευθύνων

Απόψεις
Τα απόνερα της μελέτης- πρόκληση και τα ανομολόγητα των υπευθύνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάλυση στάθηκε όχι μόνο στις πολιτικές ευθύνες διαχείρισης της υπόθεσης, αλλά και στις ευθύνες όσων έχουν την επιστημονική ευθύνη στη διαχείριση ως μέλη της επιτροπής των ειδικών

Στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, παρατέθηκε σήμερα μία ακόμη ανάλυση των ζητημάτων που προκύπτουν από την μελέτη- πρόκληση, που παρουσιάστηκε ετεροχρονισμένα στη δημοσιότητα αν και σε γνώση του Πρωθυπουργού από τον Μάιο, για την θνητότητα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Η ανάλυση στάθηκε όχι μόνο στις πολιτικές ευθύνες διαχείρισης της υπόθεσης, αλλά και στις  ευθύνες όσων έχουν την επιστημονική ευθύνη στη διαχείριση ως μέλη της επιτροπής των ειδικών. Όπως επισημάνθηκε και μόνο η δήλωση του ενός από τους συντάκτες της μελέτης, ότι αν δεν την έστελναν τον Μάιο στους  έχοντες την πολιτική ευθύνη , θα ήταν υπόλογοι και οι ίδιοι επιστημονικά, αποκαλύπτει το πραγματικό σκοπό της δημοσιοποίησης της ετεροχρονισμένα.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι τέτοιες μελέτες, παρά τα αυτονόητα συμπεράσματα που καταλήγουν και για τα οποία δεν θα χρειάζονταν και ειδική μελέτη. Οι ανθρώπινες ζωές και η ανάγκη της έγκαιρης εκτίμησης κινδύνου, υπερτερεί της αναγκαιότητας υποβολής μιας επιστημονικής μελέτης σε περιοδικό, πολύ δε περισσότερο να ισχυριστεί κανείς ότι κάτι τέτοιο δηλαδή η συνεχής επικαιροποίηση των δεδομένων και ως εκ τούτου ακόμη και η διαφοροποίηση των αποτελεσμάτων – συμπερασμάτων, οφείλει να ακολουθήσει χρονοβόρες διαδικασία σύμφωνα με το πρωτόκολλο των περιοδικών.

Η συνείδησή τους επιβάλλει να προτάξουν την ανάγκη της εκτίμησης κινδύνου σε πραγματικό χρόνο, μα στόχο την αποφυγή όσο το δυνατόν περισσότερων θανάτων, από μια μεταχρονολογημένη δημοσίευση σε περιοδικό, που θα απεικόνιζε ως τετελεσμένο γεγονός αυτών των περισσότερων θανάτων. Οι πολιτικές ευθύνες διαχείρισης της υπόθεσης αλλά και οι επιστημονικές των αρμοδίων τελικά δεν είναι στη περίπτωση αυτή διαφορετικές αλλά από κοινού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News