Γιώργος Σαχίνης

Τα στοιχεία για τους θανάτους και η στατιστική αλχημεία

Στοιχεία για την τραγική συνέπεια της πανδημίας με τους νεκρούς και την συνέπεια της διαχειριστικής ανυπαρξίας μέτρων δημόσιας υγείας στην Ελλάδα

Στη σημερινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη , παρατέθηκαν αναλυτικά στοιχεία για την τραγική συνέπεια της πανδημίας με τους νεκρούς και την συνέπεια της διαχειριστικής ανυπαρξίας μέτρων δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία  που είναι από την βάση  δεδομένων «Our World in Data», την ίδια δηλαδή που χρησιμοποιούν κατά καιρούς οι διαχειριστές της πανδημίας, είναι εξόχως αποκαλυπτικά.

Το Διάγραμμα  που δείχνει συνολικά τον αριθμό των θανάτων ανά εκατ. κατοίκους και μάλιστα να του δούμε συγκριτικά με την Ευρώπη.

Στις 8 Δεκεμβρίου λοιπόν του 2020 η Ευρώπη κατέγραφε 580,94 και η Ελλάδα 307,98, σχεδόν το μισό δηλαδή.

Με λίγα λόγια και μόνο με εξαίρεση μερικά χρονικά μικρά διαστήματα, η αναλογία ξεπερνάει το μισό, δηλαδή είμαστε πάνω από τον μέσο όρο, ήδη από πέρυσι !!!

Καταφέρνοντας να μειώσουμε ακόμη περισσότερο πρόσφατα πριν από 10 ημέρες – σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία – δηλαδή:

στις 28 Νοεμβρίου, καταγράφονταν 1.885,06 για την Ευρώπη και 1.731,70 για την Ελλάδα, αυτό κι αν είναι επιτυχία!

Ένα άλλο διάγραμμα εξίσου ενδεικτικό.

Αυτό λοιπόν δεν αφορά τον αριθμό των θανάτων – εννοείται από COVID - ανά πληθυσμό, αλλά τη θνητότητα που είναι ίσως ακόμη πιο σημαντικό γιατί αν δεχθούμε ότι μας χτύπησε το μοιραίο και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς – έτσι δηλαδή όπως ισχυρίζονται όταν τα βρίσκουν δύσκολα να περάσουν το αφήγημα της επιτυχούς διαχείρισης – είναι λοιπόν αυτό η θνητότητα: το ποσοστό των ανθρώπων που χάνονται από  COVID, στο σύνολο εκείνων που νόσησαν από  COVID.

Αυτό λέγεται θνητότητα!

Και ας το δούμε συγκριτικά με δυο άλλες χώρες τη Σουηδία που δεν είχε αυτούς τους αυστηρούς περιορισμούς και την Ιαπωνία, που δεν έχει υποχρεωτικά μέτρα, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και για να κάνει κάποιος το εμβόλιο υπογράφει έγγραφη συγκατάθεση μετά από εξαντλητική ενημέρωση και τέλος είναι η χώρα που έκανε Ολυμπιακούς το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος θα τη συγκρίνουμε και τη θνητότητα με εκείνη που ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για δεστε λοιπόν τι συμβαίνει στις 8 Δεκεμβρίου του 2020.

Ελλάδα 2,71% αμέσως μετά Σουηδία 2,37%, στη συνέχεια παγκοσμίως 2,36% και τέλος Ιαπωνία 1,47%.

Έκτοτε παραμένουμε πρώτοι μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2021.

Έκτοτε εξακολουθούμε να έχουμε ελαχιστότατη διαφορά από τον παγκόσμιο μέσο όρο της τάξης του 0,01%.

Ορίστε και το διάγραμμα.

Για όσους ενδιαφέρονται έχουμε και ένα βιντεάκι με την εξέλιξη της θνητότητας διαχρονικά.

Έτσι για να μην λέμε ό,τι θέλουμε ο καθένας!

Πάμε τώρα στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα αυτή τη φορά.

Δεν είναι η θνητότητα είναι η θνησιμότητα δηλαδή το % των θανάτων που σημειώνονται από διάφορες παθήσεις και εκτός  COVID.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει το ποσοστό των θανάτων συγκριτικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Φτάνει δηλαδή το 7% κι όχι ότι δεν παρατηρήθηκε αύξηση – όπως μας έλεγαν κάποιο κάποτε – ας μην πούμε ονόματα, μιας και τους ξέρουμε !!!

Δες τε όμως και την διακύμανσή της, κι όλα αυτά αν δεχθούμε ότι όλα γίνονται σωστά και ότι στέλνονται όλοι οι θάνατοι κι από τα ληξιαρχεία, σε σωστό χρόνο και τόσα άλλα.

Γι αυτό δεστε και το διάγραμμα που απεικονίζει τη διακύμανση.

Δείτε όμως ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα μα τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα δημόσιας τάξης και όχι δημόσιας υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια