Μελέτη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων δημόσιας υγείας

Απόψεις
Μελέτη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων δημόσιας υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί κατά της covid-19 για να επιτευχθεί ανοσία αγέλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τρέχουσες και μελλοντικές παραλλαγές», σύμφωνα με τη μελέτη

Στην σημερινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη, παρουσιάστηκαν εκτεταμένα αποσπάσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Αγγλικό επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal» με τίτλο : «Η αποτελεσματικότητα των μέτρων δημόσιας υγείας όσον αφορά τη μείωση των επιπτώσεων της covid-19, της μετάδοσης του SARS-CoV-2 και της θνητότητας από τη covid-19: συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση».

Όπως αναφέρεται στη μελέτη αυτή, «…σε  παγκόσμιο επίπεδο, τα προγράμματα εμβολιασμού έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά και σώζουν ζωές. Ωστόσο, τα περισσότερα εμβόλια δεν παρέχουν 100% προστασία και δεν είναι γνωστό πώς τα εμβόλια θα αποτρέψουν τη μελλοντική μετάδοση του SARS-CoV-2, με δεδομένη την ανάδυση παραλλαγών. Το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί κατά της covid-19 για να επιτευχθεί ανοσία αγέλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τρέχουσες και μελλοντικές παραλλαγές. Αυτό το όριο εμβολιασμού ποικίλλει μεταξύ άλλων παραγόντων, ανάλογα με την ανταπόκριση της χώρας και του πληθυσμού στα εμβολιαστικά προγράμματα, τους τύπους των εμβολίων, τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα για εμβολιασμό και τις ιικές μεταλλάξεις...Είναι προφανές ότι ο περαιτέρω έλεγχος της πανδημίας της covid-19 εξαρτάται όχι μόνο από την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και την αποτελεσματικότητά του, αλλά και από τη συνεχή τήρηση αποτελεσματικών και βιώσιμων μέτρων δημόσιας υγείας».

Αναλυτικά η Μελέτη εδώ .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News