Γιώργος Σαχίνης

Φίλης: Οι Τουρκικές στοχεύσεις και η Ελληνική αμφισημία

Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι δεδομένη, αλλά κυρίως να αποφύγει το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» σε ενδεχόμενη πίεση από παίκτες ισχύος στη Τουρκία, τονίζει ο κ. Φίλης

Ο PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), Γιώργος Φίλης, μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και το Γιώργο Σαχίνη, για τη νέα κατάσταση που εμπεδώνει η Τουρκία στρατηγικά σε επίπεδο διεκδικήσεων έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, τονίζοντας ότι οι αυταπάτες στην Ελληνική πολιτική ελίτ, πρέπει επιτέλους να τελειώνουν, αφού αυτή είναι η στρατηγική βάθους, με ή χωρίς τον Ερντογάν στη Τουρκία.

«Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι δεδομένη, αλλά κυρίως να αποφύγει το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» σε ενδεχόμενη πίεση από παίκτες ισχύος στη Τουρκία, καθιστώντας  σαφές σε φίλους και εχθρούς , ότι έχει πολιτική βούληση να λειτουργήσει αποτρεπτικά, σε ότι αμφισβητεί κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια