Η «Ο», τα τεστ, η Ιχνηλάτηση και τα παράδοξα

Ελλάδα
Η «Ο», τα τεστ, η Ιχνηλάτηση και τα παράδοξα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Ο» τις τελευταίες ημέρες θερίζει στη Ν. Αφρική, αλλά από τα επιδημιολογικά της στοιχεία προκύπτει ότι η περιοχή όπου πρωτο-εμφανίστηκε ήταν η πλέον εμβολιασμένη

Η προ-δημοσίευση μελέτης από την Ν. Αφρική, που αναφέρεται σε επαναλοιμώξεις όσων έχουν ανοσία από φυσική νόσηση, με την υπόμνηση όμως ότι η ίδια η προ- δημοσίευση αναφέρει πως το ίδιο φαινόμενο δεν μελετήθηκε για όσους έχουν ανοσία μετά από εμβολιασμό, παρατέθηκε στη σημερινή ανάλυση στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη.

Η «Ο» τις τελευταίες ημέρες θερίζει στη Ν. Αφρική, αλλά από τα επιδημιολογικά της στοιχεία προκύπτει ότι η περιοχή όπου πρωτο-εμφανίστηκε ήταν η πλέον εμβολιασμένη (Gauteng) και σήμερα παρά την ενίσχυση πρόσφατα με έκτακτη εμβολιαστική εκστρατεία, - μέσα σε λίγες ημέρες έγιναν τα μισά εμβόλια από αυτά που είχαν γίνει, αν και λογικά δεν προλαβαίνουν πλέον να δράσουν είναι αργά- παρόλα αυτά ήταν η πλέον εμβολιασμένη περιοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Παρόλα αυτά έχει εκθετική αύξηση αφού στους πίνακες που παρέθεσε η εκπομπή από 1380 κρούσματα ημερησίως, έφτασαν στα 2.250 στη περιοχή που εμφανίστηκε αρχικά η «Ο» . Οι ίδιοι πίνακες δείχνουν την ηλικιακή κατανομή, όπου σε ένα πληθυσμό που δεν εμφανίζει την γήρανση του δικού μας, ο ιός φαίνεται να χτυπάει ότι βρει, με δεσπόζουσα θέση τις ηλικίες 30-41, άρα σε χώρες όπως η δική μας, τα κρούσματα σε μεγάλες ηλικίες λειτούργησαν ιδίως σε γηροκομεία ως συρροή κι όχι γιατί ο ιός αφορά ειδικά μεγαλύτερες ηλικίες .

Επίσης από τους ίδιους πίνακες συγκριτικά, προκύπτει ότι με 51.977 ημερήσια τεστ, καταγράφονται στη Νότιο Αφρική 11.535 κρούσματα την ώρα που στην Ελλάδα με 438.249 εμφανίζονται 2.250 κρούσματα, άρα λογικά προκύπτει και το ερώτημα ως προς την διαδικασία, την αξιοπιστία  και το είδος το τεστ στην Ελλάδα , με πολλά από αυτά είναι αυτοδιαγνωστικά και ενδεχομένως περισσότερα του ενός στο κάθε άτομο.

Η ανάλυση με αφορμή τα όσα δήλωσε το πρώτο ταυτοποιημένο κρούσμα «Ο» στην Ελλάδα, στα Χανιά, αναρωτήθηκε αν πραγματικά γίνεται ιχνηλάτηση του κρούσματος και των επαφών του, πολύ περισσότερο γονιδιωματική αλληλούχιση, από τη στιγμή που το υλικό από self και rapιd δεν επαρκεί.

Καταλήγοντας στο ερώτημα, γιατί τώρα έστω και ενώ αναμένουμε σε αυτό το 15νθήμερο, να μάθουμε επιστημονικά την βαρύτητα της εν λόγω μετάλλαξης, δεν παρεμβαίνουμε με ένα εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και ιδιωτικών εργαστηρίων  με PCR, το τα΄στε δηλαδή που μπορεί να δώσει υλικό για γονιδιωματικό έλεγχο εντοπισμού μίας μετάλλαξης , ώστε με την αλληλούχιση να εντοπίζουμε άμεσα την «Ο» και να παρεμβαίνουμε αν είμαστε στο ξεκίνημα και πριν κυριαρχήσει η «Ο» στη κοινότητα.

(φωτογραφία: shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News