Οι λάθος οδηγίες του ΕΟΔΥ και η απουσία Ιχνηλάτησης

Απόψεις
Οι λάθος οδηγίες του ΕΟΔΥ και η απουσία Ιχνηλάτησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιχνηλάτηση των επαφών είναι από τα καίρια στρατηγικής ζητήματα, που αν υπήρχε, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στο σπάσιμο των αλυσίδων μετάδοσης του ιού και της νόσου

Στη σημερινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη, με αφορμή την επιβεβαίωση και σε κεντρικά μέσα ενημέρωσης, των επισημάνσεων της εκπομπής, ότι δηλαδή επί μήνες και με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, οι εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί που είχαν όμως μολυνθεί με τον ιό, δεν απομονώνονταν σε καραντίνα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για χιλιάδες και εμβολιασμένους αυτό να έχει συνέπειες στην εξάπλωση της πανδημίας και χωρίς τεστ κατέδειξε και την παντελή απουσία ιχνηλάτησης.

Αυτό μπορεί να άλλαξε από τον Αύγουστο φέτος, όμως οι συνέπειες επέλασης της πανδημίας είναι εμφανείς  ακόμη και σήμερα. Έτσι η ανάλυση εξήγησε γιατί η ιχνηλάτηση των επαφών είναι από τα καίρια στρατηγικής ζητήματα, που αν υπήρχε, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στο σπάσιμο των αλυσίδων μετάδοσης του ιού και της νόσου.

Όπως εξηγήθηκε, ακόμη και στο απίθανο υπεραισιόδοξο σενάριο που αυτοί οι εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί, είχαν όλοι χαμηλό ιικό φορτίο και δεν μετέδωσαν σε άλλους τον ιό, αυτό που απουσιάζει είναι πως και από πού κόλλησαν οι ίδιοι. Αλλά στο ερώτημα αυτό απάντηση δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά δεν γίνεται συστηματικά και οργανωμένα καμία ιχνηλάτηση των επαφών .

Άρα να πως αποδεικνύεται το ανεξέλεγκτο της διασποράς κρουσμάτων και γιατί τελικά δεν σπάνε οι αλυσίδες μετάδοσης του ιού και της νόσου.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News