Βασίλης Λύκος: Πανδημία vs Δημοκρατία

Απόψεις
Βασίλης Λύκος: Πανδημία vs Δημοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτό που χρειάζεται είναι ένα καθαρό μήνυμα για τις αναγκαιότητες σε μια κοινωνία με στρατηγική και φυσικά υπέρ της επιστήμης και των κατακτήσεων της», τόνισε ο κ. Λύκος

Ο βιολόγος και διδάκτορας περιβαλλοντικής  διαχείρισης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, επικεντρώθηκε στο νέο όπως είπε φαινόμενο που αναδύεται, με την διαμόρφωση ενός κλίματος όπου δικαίωμα λόγου στη δημόσια σφαίρα πλέον, εμφανίζονται να έχουν απόλυτα εξειδικευμένοι  σε διάφορους κλάδους της επιστήμης και ειδικοτήτων, απονευρώνοντας κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου και κριτικής, την ώρα που είναι εμφανές ότι η διαχείριση σε θέματα δημόσιας υγείας και όχι μόνο, είναι λάθος, αφήνει νεκρούς  και δεν έχει ολοκληρωμένη και σε βάθος στρατηγική. 

Όπως είπε, η πανδημία αφορά όλη την κοινωνία, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς  και «αποδιοπομπαίους  τράγους» και όλοι μαζί πρέπει να βγούμε από αυτήν με τις  λιγότερες κατά το δυνατόν ανθρώπινες απώλειες.

Ο κ. Λύκος, επέμεινε πως αυτό που χρειάζεται είναι ένα καθαρό  μήνυμα  για τις αναγκαιότητες σε μια κοινωνία με στρατηγική και φυσικά υπέρ της επιστήμης και των κατακτήσεων της. Δηλαδή, εξήγησε, μέτρα ιχνηλάτησης, επιδημιολογικής και γονιδιωματικής επιτήρησης, αποσυγχρωτισμού, τήρησης των υγειονομικών κανόνων, έλεγχος δωρεάν και μαζικός για όλους, εμβόλια, δημόσιο σύστημα υγείας στελεχωμένο και με σοβαρές υποδομές.

Απουσία στρατηγικής , είπε ο κ. Λύκος συναντάμε και στη λεγόμενη ενεργειακή κρίση , που μετατρέπεται σε ενεργειακή φτώχεια για τους πολλούς και τα νοικοκυριά τους, αλλά  και σε εξαφάνιση ιδίως στην Ελλάδα , των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προς όφελος μεγάλων αλυσίδων στο όνομα και εδώ της άποψης «ειδικών» για βίαιη μετάβαση σε ένα ενεργειακό πεδίο στην Ελλάδα κοστοβόρο και μονοδιάστατο χωρίς τις δικές μας φτηνές εναλλακτικές λύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News