Γ. Παλλίδης: Στον «αέρα» χιλιάδες συμβασιούχοι της Δημόσιας Υγείας

Κρήτη
Γ. Παλλίδης: Στον «αέρα» χιλιάδες συμβασιούχοι της Δημόσιας Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ωρολογιακή βόμβα» χαρακτήρισε την εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδων συμβασιούχων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. εργαζομένων ΕΚΑ και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ

Για την «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια του συστήματος δημόσιας υγείας, με την εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδων συμβασιούχων που υπηρετούν στη δημόσια υγεία και ειδικά στα νοσοκομεία, μίλησε ο Γιώργος Παλλίδης, πρόεδρος του Δ.Σ. εργαζομένων ΕΚΑ και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, φυσικοθεραπευτής στο  Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης , ως επικουρικός συμβασιούχος, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Ο κ. Παλλίδης τόνισε πως σε πολλά νοσοκομεία οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί από την καθαριότητα, την φύλαξη, την σίτιση, έως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παίζουν ιδίως τώρα κομβικό ρόλο σε συνθήκες πανδημίας, με πολλούς εξ αυτών από το τέλος του χρόνου έως τον Μάρτιο να λήγουν οι συμβάσεις τους, χωρίς καμία πρακτική κίνηση για το μέλλον τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια οριακά στη λειτουργία τους δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου, παραδόξως φάνηκε να είναι έως τον Μάρτιο το αργότερο για τους συμβασιούχους, πιθανόν υπολογίζοντας ότι θα έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία τότε.

Αυτή τη στιγμή, τόνισε, οι  συμβασιούχοι στις περισσότερες κατηγορίες, είναι στη τύχη τους και κυριολεκτικά στον «αέρα» για το εργασιακό τους μέλλον.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News