Δημήτρης Παπαχρήστος: Η εμβληματική φωνή του Πολυτεχνείου στον 98.4

Κρήτη
Δημήτρης Παπαχρήστος: Η εμβληματική φωνή του Πολυτεχνείου στον 98.4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, θέτει το ιστορικό πλαίσιο πάνω στο οποίο έγινε η εξέγερση και θυμάται με μια συγκλονιστική περιγραφή, προσωπικές στιγμές που τον στιγμάτισαν

Η εμβληματική φωνή του ραδιοφωνικού σταθμού των φοιτητών τον Νοέμβριο του 73’, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, μιλάει στον 98,4 και τον Γιώργο Σαχίνη για το τι νοηματοδοτεί από γενιά σε γενιά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον αγώνα που όπως λέει συνεχίζεται στις ημέρες μας, δυστυχώς όμως πάνω στα ίδια συνθήματα του τότε, αφού πολλά από τα βασικά αιτήματα, έμειναν είτε ανολοκλήρωτα, είτε διαψεύστηκαν, είτε επικαιροποιήθηκαν, στις νέες δυσβάσταχτες συνθήκες για τους πολλούς.

«Είμαστε άοπλοι» έλεγε, «Είμαστε άοπλοι. Είμαστε άοπλοι. Είμαστε άοπλοι. Αδέρφια μας στρατιώτες, δεν θα σηκώσετε όπλο. Δεν θα σηκώσετε και δεν θα πυροβολήσετε. Δεν θα σκοτώσετε τα αδέρφια σας», ένα μήνυμα που παραμένει ανεξίτηλο στις μνήμες όλων.

Διαβάστε ακόμη: Τρεις αγωνίστριες θυμούνται την βραδιά της 17ης Νοεμβρίου

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, θέτει το ιστορικό πλαίσιο πάνω στο οποίο έγινε η εξέγερση και θυμάται με μια συγκλονιστική περιγραφή, προσωπικές στιγμές που τον στιγμάτισαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News