Βενιζέλος: Τα αποκαλυπτικά πρακτικά για το Κραν Μοντανά

Απόψεις
Βενιζέλος: Τα αποκαλυπτικά πρακτικά για το Κραν Μοντανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρακτικά αποδεικνύουν ότι για την Τουρκία η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, ήταν κόκκινη γραμμή και με αυτό τον άξονα τίναξε τις όποιες συνομιλίες στον αέρα

Ο συντάκτης στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, συγγραφέας και αναλυτής του Κυπριακού, Κώστας Βενιζέλος , μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, εξήγησε την ουσία των αποκαλυπτικών πρακτικών του Ο.Η.Ε. για την περίφημη συνάντηση στο Κραν Μοντανά, για το Κυπριακό, το «ναυάγιο» της οποίας επιχειρήθηκε να «χρεωθεί» στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, και τον τότε Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Τα πρακτικά αποδεικνύουν ότι για την Τουρκία η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, ήταν κόκκινη γραμμή και με αυτό τον άξονα τίναξε τις όποιες συνομιλίες στον αέρα. Όπως είπε ο Κώστας Βενιζέλος, ενώ το Κυπριακό για να επιλυθεί, πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστεί το θέμα της εισβολής και παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού με την παρουσία χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών, κάποιοι επιμένουν να παρακάμπτουν  αυτή την πραγματικότητα και επιχειρούν να προχωρήσουν σε διευθετήσεις που στη πράξη είναι λύσεις αλά  τούρκα.

Ορθώς, είπε, ο τότε Έλληνας ΥΠΕΞ, έθεσε για πρώτη φορά επίσημα εξ αρχής το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας για την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ όπως σημείωσε από τα πρακτικά που αποχαρακτηρίστηκαν προκύπτουν αποκαλύψεις για το ρόλο παραγόντων του ΟΗΕ αλλά και της Αγγλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News