Γιώργος Σαχίνης

Γ. Ελευθερίου: Στρατηγική Δημόσιας Υγείας, με νέα αντίληψη στη πανδημία

«Άμεση στοχευμένη προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, θα έπρεπε να είναι η μεγιστοποίηση των εμβολιασμών στις ηλικίες άνω των 70 ετών», ανέφερε ο Γ.Γ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο Γ.Γ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, μιλώντας στον 98.4 , χαρακτήρισε την κατάσταση με την έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας, εκρηκτική με ακόμη βαρύτερες επιπτώσεις στο σύστημα υγείας και ειδικά των νοσοκομείων και για το επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε , αυτή τη στιγμή η άμεση στοχευμένη προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έπρεπε να είναι η μεγιστοποίηση των εμβολιασμών στις ηλικίες άνω των 70 ετών , όπου και το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα με τις νοσηλείες και την πίεση στο σύστημα υγείας.

Παράλληλα, όμως μια στρατηγική μέτρων δημόσιας υγείας , με testing, επιδημιολογική και γονιδιωματική επιτήρηση, ιχνηλατήσεις και απομονώσεις κρουσμάτων και  επαφών τους που νοσούν, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , ενίσχυση του ΕΣΥ και κίνητρα , όχι επίταξη γιατρών του ιδιωτικού τομέα  και μάλιστα συνεργατών του ΕΟΠΥ , που έτσι αδυνάτισαν περαιτέρω την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Κατά τον κ. Ελευθερίου, επί δύο χρόνια παρά τις εισηγήσεις του ίδιου και του Π.Ι.Σ. , δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα,  ενώ αυτό που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την εποχή , θα έπρεπε να είναι μια νέα αντίληψη στα ζητήματα δημόσιας υγείας , με υπέρβαση μακροχρόνιων παθογενειών , αφού τίποτα δεν αποκλείει την εμφάνιση και νέων μορφών πανδημίας , για τις οποίες θα πρέπει πλέον να είμαστε όπως είπε έτοιμοι με στρατηγική ουσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια