Πανδημία: Τα λάθη στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ - Αλλάζει ο υπολογισμός θανάτων;

Απόψεις
Πανδημία: Τα λάθη στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ - Αλλάζει ο υπολογισμός θανάτων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σημερινή ανάλυση του Γ. Σαχίνη στον 98.4

Στην σημερινή ανάλυση στον 98.4 η εκπομπή με τον Γ. Σαχίνη, στάθηκε αρχικά στα λάθη που φαίνεται να διατυπώθηκαν στις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ,για τον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων χθες. 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.613 νέα κρούσματα και ακόμα 46 ακόμα νεκρούς. Παρ’ όλα αυτά εάν διαβάσει κανείς τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση και τη προχθεσινή θα διαπιστώσει ότι προκύπτουν διαφορετικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους νεκρούς, χθες  καταγράφονταν  πως συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουμε 16.414 θανάτους. Προχθές ο αριθμός ήταν 16.361.

Με μια απλή αφαίρεση (16.414- 16.361 = 53) προκύπτει πως χθες ο αριθμός των θανάτων είναι 53 και όχι 46.Επίσης, όσον αφορά τα κρούσματα, χθες  καταγράφεται πως συνολικά από την αρχή της πανδημίας είναι 801.208. Προχθές,  ο αριθμός ήταν 792.239. Με μια απλή αφαίρεση (801.208 – 792.239 = 8969) προκύπτει πως είναι 8969 και όχι 8.613.Οπότε το ερώτημα που τέθηκε ήταν αν πρόκειται για λάθος αντιγραφή ή υπολογισμό των δεδομένων ή αν προκύπτει κάτι άλλο. Στην συνέχεια η ανάλυση μετέφερε και δύο ειδήσεις , υπό τον τύπο ερωτημάτων προς τους αρμόδιους .

Σύμφωνα με την πρώτη, η νέα διοίκηση του ΕΟΔΥ σκέφθηκε ότι καλό θα ήταν να προσθέσει στο 1133 μια τηλεφωνική γραμμή βοηθείας ειδικά για τους ανεμβολίαστους, επειδή η κατηγορία αυτή αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα. Έφτιαξε λοιπόν ένα ξεχωριστό τηλεφωνικό κέντρο με ιατρικό προσωπικό, ώστε  να λειτουργήσει τη γραμμή. Ωστόσο δεν πέρασαν ίσως ούτε τέσσερις  ώρες από το ξεκίνημα κι αμέσως διακόπηκε η λειτουργία της. Το ερώτημα που τέθηκε είναι, αν διαψεύδεται κάτι τέτοιο και κυρίως η πληροφορία ότι η «διακοπή λειτουργίας» έγινε με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου;

Το ερώτημα που τέθηκε , επίσης ως πληροφορία, για την οποία ζητείται επιβεβαίωση ή διάψευση, είναι το αν  με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, έρχεται αλλαγή στο τρόπο καταγραφής για τους θανάτους από Covid-19 ;  Αν είναι απλά φήμη ή πράγματι απόφαση πως θα υπάρχει πλέον η εξής κατηγορία για τους θανάτους από COVID – 19 : «x .... καρδιολογικό πρόβλημα πχ έμφραγμα,  επί εδάφους  COVID – 19»; To ερώτημα που ζητείται απάντηση , είναι αν ισχύει τελικά ή όχι , πως διασωληνωμένος σε ΜΕΘ ή και εκτός αυτής, επειδή έπασχε από Covid-19 και ήταν σε ΜΕΘ σε ΜΕΘ για COVID – 19, θα καταγράφεται  πλέον  ότι πέθανε από έμφραγμα ή από άλλο καρδιολογικό νόσημα, μπορεί και από ανακοπή;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News