Δημ. Καραιτίδης: Τι συμβαίνει στα Δυτικά Βαλκάνια και η Συμφωνία των Πρεσπών

Απόψεις
Δημ. Καραιτίδης: Τι συμβαίνει στα Δυτικά Βαλκάνια και η Συμφωνία των Πρεσπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και χρήζει προσεκτικών διπλωματικών και πολιτικών χειρισμών από την Ελλάδα

Ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Καραιτίδης , που θήτευσε  στο Παρίσι, στην Τύνιδα και στη Γενεύη (Ο.Η.Ε.) και ήταν επί κεφαλής της Διπλωματικής Αρχής στα Σκόπια (1991-1994), ενώ υπήρξε και Διευθυντής στα Διπλωματικά Γραφεία των Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, μιλάει στον 98.4 για τις εξελίξεις και την αναζωπύρωση εντάσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και  του «διπλωματικού πυρετού» , σημειώνοντας ότι και με την Βόρεια  Μακεδονία, η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη  και χρήζει προσεκτικών διπλωματικών και πολιτικών χειρισμών από την Ελλάδα.

Σημείωσε δε εμφατικά, ότι μια Διεθνής Συμφωνία , όπως αυτή των Πρεσπών, δύσκολα αλλάζει ή ανατρέπεται , αφού στο διεθνές δίκαιο η ισχύς της υπερβαίνει κυβερνήσεις και πολιτικές εξελίξεις, αλλιώς δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης τέτοιας υφής συμφωνίες.

Τόνισε ότι εξ αρχής η Συμφωνία αυτή είχε κομβικής σημασίας προβλήματα για την Ελλάδα , άρα σήμερα η πιστή εφαρμογή της από τον βόρειο γείτονα , σε όλα της τα σημεία θα πρέπει να είναι πιεστική από την πλευρά μας , ακόμη και με συνεχείς καταγγελίες στα όποια σημεία καταστρατήγησης της από την όποια κυβέρνηση προκύψει στη γειτονική χώρα.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News