Αλ. Μαλιάς: Δεσμευτική η Συμφωνία των Πρεσπών , επ’ άπειρον

Απόψεις
Αλ. Μαλιάς: Δεσμευτική η Συμφωνία των Πρεσπών , επ’ άπειρον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, με επίκεντρο την κατάσταση μετά την παραίτηση Ζάεφ και την πρόταση μομφής στη κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία υπό διάλυση

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρέσβης επί τιμή, μίλησε σήμερα στον 98.4 για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, με επίκεντρο την κατάσταση μετά την παραίτηση Ζάεφ και την πρόταση  μομφής στη κοινοβουλευτική κυβερνητική  πλειοψηφία υπό διάλυση  , από την αντιπολίτευση . Κατάγεται από την ορεινή Γορτυνία (Στεμνίτσα).

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιητικό σπουδών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Με την εμπειρία στο πεδίο , αφού υπήρξε πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην πΓΔΜ, Πρέσβης στην Αλβανία και Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων, υποστήριξε ότι οι εξελίξεις μπαίνουν σε μια εξαιρετικά μεταβλητή περίοδο μεταξύ Ελλάδας και «Βόρειας Μακεδονίας» , κάτι που άλλωστε είχε περιγράψει από την πρώτη στιγμή, με το βιβλίο του ένα μήνα μετά την Συμφωνία των Πρεσπών , μιλώντας για μια δύσκολη συμφωνία. Κατά τον ίδιο η τυχόν πλήρης επικράτηση του VMRO, θα σημάνει χρήση στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας , όλων των εκφάνσεων του «μακεδονισμού» χωρίς αστερίσκους και τυπική χρήση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία , στο εξωτερικό.

Αλλά όπως σημείωσε, η ακύρωση ή επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας, δεν είναι ούτε λεκτικά απλή υπόθεση, καθώς στα άρθρα της Συμφωνίας, ρητά αναφέρεται η επ  άπειρον δεσμευτικότητα   της. Ο κ. Μαλιάς μίλησε για την μεγάλη εικόνα των εξελίξεων που επηρεάζει και την γειτονική μας χώρα, σημειώνοντας ότι τον τόνο δίνουν κυρίως αυτή τη στιγμή Σερβία και Αλβανία , συζητώντας ακόμη και για αναθεώρηση συνόρων, κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητη, ούτε την αναθεωρητική Τουρκία.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News