Π. Βλαχογιαννόπουλος: Στρατηγική μέτρων δημόσιας υγείας και εμβολιασμοί

Απόψεις
Π. Βλαχογιαννόπουλος: Στρατηγική μέτρων δημόσιας υγείας και εμβολιασμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι «πανάκεια» για να ανασχέσεις την διασπορά, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι που υπόκωφα θα καλύπτει όσους αρνούνται τον εμβολιασμό τους

Η διασπορά ιού και νόσου, σπάει με στρατηγική μέτρων δημόσιας υγείας, σοβαρή δηλαδή επιδημιολογική επιτήρηση, testing, ιχνηλάτηση, απομόνωση κρουσμάτων και νοσούντων επαφών τους, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς ιδίως με την μεγιστοποίηση τους σε όλους άνω των 20 ετών. Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας στο ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι «πανάκεια» για να ανασχέσεις την διασπορά, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι που υπόκωφα θα καλύπτει όσους αρνούνται τον εμβολιασμό τους. Ιδίως στο χώρο των υγειονομικών, ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, χαρακτήρισε εγκληματική αντίληψη των μη εμβολιασμό συναδέλφων του.

Από την άλλη, τόνισε ότι οι θεσμικά αρμόδιοι, έχουν ευθύνες για τη μη λήψη σοβαρών μέτρων δημόσιας υγείας, το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί να χτυπήσει την διασπορά, είπε. Επιπλέον, αν και με λιγότερες πιθανότητες νόσησης, είναι λάθος οι εμβολιασμένοι να έχουν την αίσθηση και σε αυτό φταίνε οι αρμόδιοι ιθύνοντες και κάποιοι επιστήμονες τόνισε, πως είναι «άτρωτοι» αφού και να νοσήσουν μπορεί και να μεταδώσουν ομοίως, οπότε τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι αναγκαία για όλους όπως και το testing.

Ο ίδιος μάλιστα εμφανίστηκε με σκληρή γραμμή, στο θέμα εντοπισμού κρουσμάτων, δηλώνοντας ότι σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, ίσως η γενικευμένη εφαρμογή μέσω κινητών όπως έγινε για τα κρούσματα στη Κίνα, να είναι μια επιλογή που θα βοηθούσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News