Γιώργος Σαχίνης

Στ. Λουκίδης: Κομβική στιγμή μάχης με την πανδημία, χωρίς διαχωρισμούς

«Λύσεις πανάκεια δεν υπάρχουν, το εμβόλιο είναι προφανές ότι αποτελεί το πολυτιμότερο αυτή τη στιγμή όπλο στη φαρέτρα της επιστήμης», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας και Προέδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής  Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης

Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή μάχης με την πανδημία, που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, χωρίς διαχωρισμούς και ταμπέλες και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που οι επιστήμονες ανέμεναν ότι θα έπαιρνε τις διαστάσεις που έχει σήμερα, καθώς μπήκαμε βαθιά στο φθινόπωρο, τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας και Προέδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής  Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη.

Ο κ. Λουκίδης τόνισε ότι λύσεις πανάκεια δεν υπάρχουν, το εμβόλιο είναι προφανές ότι αποτελεί το πολυτιμότερο αυτή τη στιγμή «όπλο» στη φαρέτρα της επιστήμης, χρειάζεται όμως ταυτόχρονα ένα σύμπλεγμα μέτρων δημόσιας υγείας , τμήμα των οποίων είναι και οι περιορισμοί, ώστε να σπάσει η διασπορά του ιού και της νόσου.

Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να αντιληφθούν ότι έτσι και νοσήσουν είναι απόλυτα εκτεθειμένοι  σε σοβαρές επιπλοκές για την ζωή τους, από την άλλη όμως και οι εμβολιασμένοι δεν μπορεί να έχουν την αίσθηση πλήρους ασφάλειας , αφού με λιγότερες μεν αλλά υπαρκτές δε, πιθανότητες, μπορούν και να νοσήσουν και να μεταδώσουν.

Προφανώς οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν με ελαφρές επιπτώσεις στη  πλειοψηφία τους , όμως ιδίως όσοι έχουν περάσει κατά μέσο όρο τους 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους, χωρίς μια αναμνηστική δόση , ουσιαστικά δεν βοηθούν να κρατηθεί πάνω από το 62% στο γενικό πληθυσμό το τείχος ανοσίας.

Ο κ. Λουκίδης, μίλησε και για την ανάγκη έγκαιρου εμβολιασμού για την γρίπη, ενώ επανέλαβε ότι για την ιατρική επιστημονική κοινότητα, η μάχη για τον περιορισμό της διασποράς και τον υποβιβασμό της πανδημίας, δεν μπορεί να έχει διαχωρισμούς στη κοινωνία, την αφορά όλη ανεξάρτητα από τα πιστεύω και τις αντιλήψεις του καθένα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια