Λάμπος: Υδρογόνο εναντίον Ορυκτών Καυσιμών, η υποκρισία στη Γλασκώβη

Ελλάδα
Λάμπος: Υδρογόνο εναντίον Ορυκτών Καυσιμών, η υποκρισία στη Γλασκώβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι συνομιλίες στη Γλασκώβη γίνονται από τους εκπροσώπους της οικονομικής Ελίτ που αριθμεί το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι καιρός να μιλήσει και το 99%, πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζει ο Διδάκτωρ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών

Ένας από τους πρώτους ακαδημαϊκούς δασκάλους που και με το συγγραφικό του έργο άνοιξε σε ανύποπτο χρόνο την συζήτηση στην Ελλάδα, για την επανάσταση στην ενεργειακή πολιτική, υπέρ των κοινωνιών, που μπορεί να προσφέρει η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη με την χρήση του Υδρογόνου, σπάζοντας το δίπολο που κατά την γνώμη του είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, «ορυκτά καύσιμα» ή «green deals», είναι ο Κώστας Λάμπος.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Ζυρίχη, στην Αθήνα και στο Βερολίνο όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Freie Universitat BERLIN. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 υποστήριξε πως, οι ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη, πιστοί υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, γύρισαν  (30.11.2021) στη Ρώμη, την πλάτη στην εφιαλτική πραγματικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και με την αδράνειά τους υπέγραψαν, για 30 αργύρια, την καταδίκη του πολιτισμού και του πλανήτη.

«Στη Γλασκώβη, πραγματοποιείται η Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική κρίση, την οποία κατ’ ευφημισμόν την αποκαλούν ‘’αλλαγή’’, από την οποία απουσιάζουν κάποιοι από τους μεγάλους ρυπαντές, ενώ συμμετέχουν κάποιοι άλλοι μεγάλοι ρυπαντές που θα τους εκπροσωπήσουν, ενώ η εργαζόμενη ανθρωπότητα, ζώντας μέσα στις ψευδαισθήσεις της, περιμένει με κομμένη την ανάσα την σωτηρία της και την σωτηρία του πλανήτη από εκείνους που συνειδητά προκαλούν την καταστροφή τους», ανέφερε ο κ. Λάμπος.

Οι δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, που εδώ και πολλές δεκαετίες οραματίζονται μια Οικονομία του Υδρογόνου ως βήμα προς μια Οικονομία της Κοινωνικής Ισότητας, οφείλουν να αναδειχθούν σε υποκείμενο της ιστορίας, να καταργήσουν τον ανορθολογικό, χαοτικό, απάνθρωπο και καταστροφικό καπιταλισμό και να αποτρέψουν «το τέλος της ιστορίας», όπως το προγραμματίζει ο σκληρός πυρήνας του πολυκέφαλου ηγεμονικού κεφαλαίου.

Οι επιστήμες και οι σύγχρονες τεχνολογίες, υποστηρίζει ο κ. Λάμπος,  «έχουν δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να περάσει η ανθρωπότητα σε μια νέα μορφή άφθονης, φτηνής, καθαρής, ασφαλούς και αποκεντρωμένης ενέργειας με την συνδυασμένη παραγωγή ηλεκτρισμού από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με καύσιμη ύλη το ανεξάντλητο στη Φύση Υδρογόνο. Με το αποκεντρωμένο υδρογονοενεργειακό σύστημα γίνονται περιττά τα ορυκτά καύσιμα για τον έλεγχο των οποίων γίνονται όλοι οι πόλεμοι, εξασφαλίζεται η ενεργειακή ανεξαρτησία και η ενεργειακή ισότητα, προϋπόθεση ικανή και αναγκαία για την οικονομική και κοινωνική ισότητα, προϋπόθεση για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

«Οι συνομιλίες στη Γλασκώβη γίνονται από τους εκπροσώπους της οικονομικής Ελίτ που αριθμεί το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι καιρός να μιλήσει και το 99%, πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζει ο κ. Λάμπος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News