Καπόπουλος: Το πραξικόπημα στο Σουδάν, η Τουρκία και η επόμενη μέρα

Απόψεις
Καπόπουλος: Το πραξικόπημα στο Σουδάν, η Τουρκία και η επόμενη μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως επηρεάζει το πραξικόπημα στο Σουδάν, εκτός από την υποσαχάρια Αφρική, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο και ο ρόλος της Τουρκίας

Τον τρόπο με τον οποίο το πραξικόπημα στο Σουδάν, εκτός από την υποσαχάρια Αφρική, επηρεάζει την Αιθιοπία και την Αίγυπτο, με την Τουρκία επίσης να έχει αναμιχθεί στη περιοχή μέσω της «Αδελφότητας των Μουσουλμάνων», ανέλυσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στον Γιώργο Σαχίνη ο αναλυτής διεθνών θεμάτων και αρθρογράφος Γιώργος Καπόπουλος.

Ο κ. Καπόπουλος αναφέρεται στη πρόσφατη διπλωματική κρίση με τον Ερντογάν να απειλεί με απέλαση δέκα δυτικούς πρεσβευτές, ερμηνεύοντας διαφορετικά αυτό που ο τουρκικός τύπος διάβασε ως «νίκη» Ερντογάν και υποχώρηση των δυτικών, υποστηρίζοντας , ότι όλοι πλέον σχεδιάζουν με την προοπτική της επόμενης μέρας στη Τουρκία χωρίς τον Ερντογάν. Ο αναλυτής διεθνών θεμάτων υπενθυμίζει ωστόσο, ότι τυχόν επικράτηση των Κεμαλιστών, δεν σημαίνει καλύτερες καταστάσεις για τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ παρατήρησε πως η Τουρκία είναι πλέον βαθιά διχασμένη με ότι αυτό συνεπάγεται στο ρόλο της στο ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι των μεγάλων παικτών ισχύος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News