Δημ. Χριστόπουλος: Το «δυστύχημα» στο Πέραμα , η ΕΛ.ΑΣ και τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Απόψεις
Δημ. Χριστόπουλος: Το «δυστύχημα» στο Πέραμα , η ΕΛ.ΑΣ και τα Δημόσια Πανεπιστήμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση στο εσωτερικό της Αστυνομίας αλλά και τον πολιτικό τόνο που δίνει το στίγμα για το τι επικρατεί τελικά σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων

Ο κοσμήτορας στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Χριστόπουλος  σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης, με αφορμή το αιματηρό περιστατικό με τον θάνατο ενός 20χρονου μετά από καταδίωξη της ομάδας «Δίας», αναφέρεται στη κατάσταση στο εσωτερικό της Αστυνομίας αλλά και τον πολιτικό τόνο που δίνει το στίγμα για το τι επικρατεί τελικά σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος μέσα από έναν άκρως ενδιαφέροντα διάλογο με τους ακροατές, αναφέρεται στα όρια και τις υπερβάσεις στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξης» , διευκρινίζοντας ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι από τα πιο δύσκολα στη καθημερινότητα, οπότε το κρίσιμο ερώτημα είναι με ποια εκπαίδευση και κυρίως με ποιες διαδικασίες λογοδοσίας περιστατικά που έχουν χαρακτηριστικά «δυστυχήματος» με απώλεια όμως της ζωής ενός νέου ανθρώπου , επιλύονται χωρίς να συγκαλύπτονται. Αναρωτήθηκε μάλιστα τι θα είχε συμβεί αν προχωρούσε το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το οποίο , όπως είπε νουνεχή μυαλά στη κυβέρνηση , το οδήγησαν στον «πάγο».

Μάλιστα , όπως αποκάλυψε, ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος , του οποίου η καταδικαστέα βιαιοπραγία σε βάρος του, ήταν μια από τις αφορμές για την ίδρυση της αστυνομίας στα ΑΕΙ, με οξύνοια είχε εξαιρέσει από το μέτρο το Πάντειο , όπου και ο ίδιος καθηγητής, αντιλαμβανόμενος από πρώτο χέρι τι εκρηκτικό μείγμα θα δημιουργούσε μια τέτοια λειτουργία εντός του πανεπιστημίου. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη μάχη που δόθηκε για να ανοίξουν τα δημόσια πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι αν παρατείνονταν η μη λειτουργία τους δια ζώσης, ουσιαστικά «έμπαινε νερό στο μύλο», όσων συκοφαντούν τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη χειρότερα που με κλειστά τα δημόσια  πανεπιστήμια, θα μπορούσαν να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις σε βάρος τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News