Γιώργος Σαχίνης

Τομπατζόγλου: Τι σηματοδοτεί η αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Γ. Πατέλη

Η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα κ.Τομπατζόγλου αναφέρθηκε στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής του καταδικασμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη

Εν αναμονή της απόφασης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται η οικογένεια Φύσσα μετά την παρέμβασή του για να εξετάσει αν χρήζει αναίρεσης η -αδιανόητη, όπως χαρακτηρίζεται από την οικογένεια- απόφαση του πενταμελούς εφετείου Αθήνας με την οποία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής του καταδικασμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη.  

Όπως τόνισε η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στον Γιώργο Σαχίνη, η εξέλιξη αυτή -εφόσον δεν αναιρεθεί- ανοίγει «παράθυρο» για ανάλογα αιτήματα εκ μέρους πολλών άλλων Χρυσαυγιτών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η κ. Τομπατζόγλου ανέφερε με έμφαση, πως η συγκεκριμένη απόφαση, στέλνει όμως και μήνυμα ότι για την ίδια την δικαστική εξουσία αλλά και το κράτος, τα μέλη μιας τέτοιας εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι επικίνδυνα , παρά μόνο ως προς τις κοινωνικές ομάδες και τα άτομα που επιτίθενται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013. Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του, ωστόσο υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναίρεσης αποφυλάκισης.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια