Μαμάσης: Αιτίες ενεργειακής κρίσης, απανθρακοποίηση και κλιματική κρίση

Απόψεις
Μαμάσης: Αιτίες ενεργειακής κρίσης, απανθρακοποίηση και κλιματική κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι ενεργειακά εξαρτημένες, η κατάσταση θα είναι σοβαρή σύμφωνα με τον αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Για ένα χρονικό προαναγγελθέντος ζητήματος αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή φτώχεια, με την άνοδο των τιμών όχι μόνο στο χώρο της ενέργειας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με ειδίκευση στην Υδρολογία και Ανάλυση Συστημάτων Υδραυλικών Έργων και μικροκλίματος, Νικόλαος Μαμάσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαμάσης για χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι πλέον ενεργειακά εξαρτημένες από εισαγωγές ενέργειας και επιδοτούμενες ακριβά ΑΠΕ από τους καταναλωτές, η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο σοβαρή.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ κατά την γνώμη του η σπουδή για απανθρακοποίηση είναι και υποκριτική αλλά και σκοπίμως συνδεδεμένη με το αφήγημα της κλιματικής κρίσης, ενώ υποστήριξε ότι και το ίδιο το αφήγημα αυτό δεν έχει μονοσήμαντες ερμηνείες, αν και επικοινωνιακά έτσι εμφανίζεται. 

Ακολουθεί η συνέντευξη:

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News