Ανάλυση Χρηστίδη για ελληνογαλλική συμφωνία: Η μεγάλη εικόνα, τα θετικά και οι διαχρονικές ελληνικές «αμαρτίες»

Ελλάδα
Ανάλυση Χρηστίδη για ελληνογαλλική συμφωνία: Η μεγάλη εικόνα, τα θετικά και οι διαχρονικές ελληνικές «αμαρτίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάλυση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ, Κοσμά Χρηστίδη, για τα «κλειδιά» της ελληνογαλλικής συνεργασίας - Η αυξημένη στρατηγική αξία της συμφωνίας για τις υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες τέταρτης γενιάς και στο βάθος η Τουρκία

Τα θετικά της μεγάλης γεωπολιτικής εικόνας της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ανέπτυξε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος ε.α., Κοσμάς Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Σαχίνη.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρηστίδης, ενδέχεται δυνητικά να μεταβάλλουν την Ελλάδα σε υποστρατηγικό παράγοντα στην Ανατολική Μεσόγειο και περιέγραψε τα υπέρ της ενίσχυσης του πολεμικού μας ναυτικού με τις υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες τέταρτης γενιάς, αλλά και τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως η απουσία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων από την υπόθεση αυτή.

Ο κ. Χριστίδης αναφέρθηκε, ταυτόχρονα, σε ένα «παράθυρο» δύο έως τριών χρόνων που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής  έναντι της Τουρκίας, με έμπρακτες πολιτικές αποτροπής σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ετοιμότητας για κάθε ενδεχόμενο.

Όπως τόνισε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, επιχειρησιακά το αφήγημα «η Κύπρος είναι μακριά» με αυτή την αναβάθμιση επιχειρησιακά καταρρέει, αλλά το ερώτημα για τον ίδιο είναι πόσο έτοιμο είναι το πολιτικό σύστημα να ωριμάσει και να αντιληφθεί τις γεωπολιτικές εξελίξεις , χωρίς φοβικά σύνδρομα.

Ο κ. Χρηστίδης εξέφρασε δε την επιφύλαξη, για το αν έχουν αντιληφθεί οι πολιτικοί ότι η άμυνα δεν σημαίνει βία ή αν είναι σε ρυθμό «συμφωνιών» παρασκηνίου, παρ’ότι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αφομοιωθούν εύκολα από τον ελληνικό λαό.

Ακολουθεί η συνέντευξη του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News