Λ. Χρυσανθόπουλος: Δύσκολο και επικίνδυνο καλοκαίρι με τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Απόψεις
Λ. Χρυσανθόπουλος: Δύσκολο και επικίνδυνο καλοκαίρι με τις εξελίξεις στο Κυπριακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Γιώργο Σαχίνη

Ο πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος , που από τον Νοέμβριο του 2020 με άρθρο του , ενημέρωνε δημόσια την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ότι ο Ερντογάν όχι απλά θα προχωρήσει την λύση του χωριστού κράτους στα Κατεχόμενα της Κύπρου, αλλά θα επιδιώξει και αναγνωρίσεις αρχικά από χώρες όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αζερμπαιτζάν, μίλησε στον 98.4.

 Όπως είπε, από τότε υποδείκνυε μια σειρά διπλωματικών κινήσεων και ενεργειών διεθνώς, ώστε να μπλοκαριστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που πλέον για τον ίδιο είναι προ των πυλών με τις εκδηλώσεις στις 20 Ιουλίου στη Κατεχόμενη Κύπρο.

Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει  ήδη να προειδοποιούν χώρες που θα τολμήσουν να κάνουν μια τέτοια πράξη ότι θα έχουν συνέπειες διπλωματικές κι όχι μόνο, ενώ παράλληλα να είναι έτοιμες για καταγγελία παραβίασης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των  Ηνωμένων Εθνών και ομόφωνη ρητή καταδίκη και αντίμετρα από την Ε.Ε.

Για τον ίδιο ο Ερτντογάν , έχει επιλέξει στρατηγικά την de facto δημιουργία χωριστού κράτους στη Κατεχόμενη Κύπρο και είναι προφανές πως οι εξελίξεις στη Κύπρο όπως διαγράφονται , οδηγούν σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο καλοκαίρι, όπου Αθήνα και Λευκωσία δεν μπορούν πλέον να ικανοποιούνται από χλιαρές φραστικές διατυπώσεις όπως στην Ε.Ε. , διαφορετικά θα «ξυπνήσουν» σε μια νέα οδυνηρή πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News