Γιώργος Σαχίνης

Δ. Κούβελας: Ακατανόητη «υστερία» περί έξαρσης αντί για στρατηγικά μέτρα ενόψει Φθινοπώρου

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας , μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι είναι ακατανόητη η «υστερία» περί ανοδικού κύματος  της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ επιστημονικά όπως είπε, αυτό που έχουμε είναι μια αύξηση των θετικών στα τεστ αλλά όχι αύξηση της νοσηρότητας και ιδίως των βαρειών μορφών της που να οδηγεί σε πίεση και στα νοσοκομεία.

Όπως είπε , κατά βάση θετικοί στα τεστ εμφανίζονται οι νέες ηλικίες , αλλά πάντως όχι με την εκδήλωση της νόσου , πέραν κάποιων ήπιων συμπτωμάτων.

Άρα, κατά τον κ. Κούβελα, αυτό που θα χρειάζονταν άμεσα θα ήταν η κάλυψη εμβολιαστικά μεγάλων ηλικιών με αδυναμία  πρόσβασης στα εμβολιαστικά κέντρα , όπως και των ευπαθών ομάδων . Ακόμη περισσότερο η ύπαρξη ερευνών και μελετών άμεσα για το χρονικό εύρος της ανοσίας αυτών των ομάδων  στο ενδεχόμενο μίας τρίτης δόσης, για την οποία δεν υπάρχουν μελέτες.

Αντίθετα , τα κλασικά μέτρα δημόσιας υγείας για τον υγιή πληθυσμό και ιδίως τις νέες ηλικίες θα έπρεπε έστω και τώρα να είναι προτεραιότητα, δίνοντας την ευχέρεια σε όλα τα υπάρχοντα εργαστήρια πανεπιστημίων να προχωρήσουν σε μαζικά μοριακά τεστ δωρεάν και αντίστοιχα αυξάνοντας την γονιδιωματική επιτήρηση, αφού εξακολουθούμε όπως τόνισε στα πραγματικά δεδομένα να έχουν ελλιπή εικόνα και να βαδίζουμε στα τυφλά.

Μίλησε ακόμη για την φαρμακευτική αγωγή σε όσους νοσούν ή θα νοσήσουν , ενώ υποστήριξε ότι η ανοσία από φυσική  λοίμωξη  ιδίως στους νέους που νοσούν κατά κανόνα ηπιότερα, δεν μπαίνει καν στο μικροσκόπιο της παρατήρησης.

Υποστήριξε τέλος ότι χωρίς μέτρα ουσίας δημόσιας υγείας και Π.Φ.Υ. με οικογενειακό γιατρό, η κατάσταση από το Φθινόπωρο και μετά υπάρχει κίνδυνος να εκτραχυνθεί και πάλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια