Οι μοντελιστές της πανδημίας και «με πόσα ψέματα ντύθηκαν οι λέξεις»

Απόψεις
Οι μοντελιστές της πανδημίας και «με πόσα ψέματα ντύθηκαν οι λέξεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδοχή ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει την αλήθεια, κι αν αυτό αυτό θα πει αντικειμενική ενημέρωση

Ανάλυση – υπενθύμιση , μέσω δηλώσεων τον Φεβρουάριο του 2021 ,  στη σημερινή εκπομπή του ράδιο  98.4 με τον Γ. Σαχίνη, με αφορμή την παραδοχή του Καθηγητή Μηχανικής Περιβάλλοντος του ΑΠΘ Δ. Σαρηγιάννη  στην εφημερίδα «Μακεδονία» , στο ερώτημα πόσες φορές αναγκάστηκε  σε όλο αυτό το διάστημα ή  βρέθηκε μπροστά σε κάποια άβολη στιγμή, που τον ανάγκασε να μην θέλει να αποκαλύψει μια εφιαλτική πρόβλεψη που προέκυπτε από τα μαθηματικά μοντέλα του,στην απάντηση το : «Πολλές! Έχω πει και ψέματα ώστε να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Είχα υπολογίσει ότι θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά είχα πει ότι θα φτάσουμε έως τα 5.000, γιατί ο στόχος μου δεν είναι να σπέρνω πανικό».

Η ανάλυση έθεσε το ερώτημα , αν αυτή η δήλωση του κ. καθηγητή, συνιστά παραδοχή ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει την αλήθεια κι αν αυτό θα πει αντικειμενική ενημέρωση, από τους ειδικούς των μοντέλων. Αν έτσι  πείθεται λοιπόν η κοινωνία, διασπείροντας ειδήσεις και πληροφορίες κατά το δοκούν, όσων έχουν αναλάβει ή σε όσους έχει ανατεθεί η ενημέρωση κι αν  έτσι θα καταστεί δυνατή η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας. Τέθηκε επίσης το ερώτημα, αν έστω ενημέρωσε τους αρμόδιους, πως  τους ενημέρωσε με ποιο νούμερο ; Με το 25.000 ή τα 5.000 κι αυτοί τελικά τα πήραν τα μέτρα και ποια. Επιπλέον η ανάλυση έθεσε το ερώτημα,  πως τα υπολόγισε τα 25.000;Γιατί τα 5.000 μας είπε, τα δήλωσε ο ίδιος τόσα κι ας μην ήταν τόσα, τα 25.000 ήταν τόσα και πως το ήξερε εκείνος ;

Ενώ εμείς δεν τα δαμε ευτυχώς ποτέ, ούτε ανά ημέρα ούτε πράγμα πιο φυσικό ανά μήνα έστω; Πως λοιπόν τα υπολόγισε, με το μοντέλο ; Αν ναι, τότε η εκπομπή υπενθυμίζει τι έλεγε ο ίδιος στις 26 Φεβρουαρίου του 2021 κι αντί για αποκλιμάκωση είδαμε επανακλιμάκωση προς τα πάνω κι όχι για έναν αλλά για τρεις μήνες, τότε που το lockdown έγινε μέσα στο ήδη υφιστάμενο lockdown. Γιατί τότε ο ίδιος δήλωνε ότι δεν έχει πλήρη στοιχεία πρωτογενούς υλικού για να εισαγάγει στο μοντέλο του και η προσέγγιση είναι φαινομενολογικού χαρακτήρα , κυρίως.

φωτογραφία rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News