Χρ. Σταμούλη: Οι ανοίκειες επιθέσεις Φλάισερ και η βαθύτερη στόχευση στο θέμα των Γερμανικών Οφειλών

Απόψεις
Χρ. Σταμούλη: Οι ανοίκειες επιθέσεις Φλάισερ και η βαθύτερη στόχευση στο θέμα των Γερμανικών Οφειλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Η νομικός και Διαχειρίστρια του Αρχείου « Ι.Ε.Σταμούλη» , Χριστίνα Σταμούλη μιλώντας σήμερα στον 98.4 αναφέρθηκε στην ανοίκεια επίθεση στο πρόσωπο του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη, από τον Γερμανό ιστορικό Φλάισερ, επιστήμονα , που όπως είπε,  στο παρελθόν συνέβαλε στην ανάδειξη των Γερμανικών θηριωδιών στην Κατοχική Ελλάδα.

Σήμερα όμως,  αντί να επιλέξει την επιστημονική στήριξη της άποψης του, ότι η ηθική αποκατάσταση και μια συγνώμη είναι αρκετά από πλευράς της Γερμανίας.

Επιλέγει με ύφος που υποτίθεται ότι ο ίδιος στηλιτεύει , τον «αυριανισμό» δηλαδή, να επιτίθεται σε ανθρώπους που δεν είναι στη ζωή για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους .

Κυρίως δε  την επιλογή τους να θέσουν θέμα και δικαστικών αγώνων για τις Γερμανικές Επανορθώσεις, προς κατοίκους μαρτυρικών περιοχών της Ελλάδας κι εν προκειμένω το Δίστομο.

Οι δικαστικές αποφάσεις του Διστόμου που διεθνοποίησαν νομικά το θέμα με την στρατηγική του αείμνηστου Ιωάννη Σταμούλη, είπε η Χριστίνα Σταμούλη, άνοιξαν τον δρόμο για ανάλογες υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η ίδια επεσήμανε, ότι χρονικά , ίσως να μην είναι τυχαία η συγκυρία, της εμφάνισης απόψεων όπως του κ. Ρίχτερ ή των έστω και κάπως διαφοροποιημένων του κ. Φλάισερ, αμέσως μετά την συζήτηση στη Γερμανική Βουλή, όπου ένα 20% των κοινοβουλευτικών δυνάμεων , πάρα τις μεταξύ τους διαφοροποιήσεις, εμφανίζονται να αποδέχονται την ανάγκη Επανορθώσεων στην Ελλάδα, όταν η επίσημη γραμμή της Γερμανίας, θεωρεί εδώ και χρόνια λήξασα την υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News