Ευαγγ. Κρητικός: Δεν υπάρχει «δεύτερη ευκαιρία» για τους οφειλέτες και την α΄ κατοικία

Απόψεις
Ευαγγ. Κρητικός: Δεν υπάρχει «δεύτερη ευκαιρία» για τους οφειλέτες και την α΄ κατοικία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεως Προστασίας Πολιτών – Δανειοληπτών – Καταναλωτών Ελλάδας, Ευάγγελος Κρητικός , μιλώντας στον 98.4 χαρακτήρισε επικοινωνιακή ψευδαίσθηση τα  περί «δεύτερης ευκαιρίας» με την πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού ρύθμισης χρεών οφειλέτη και με βάση τον νέο πτωχευτικό νόμο, υποστηρίζοντας ότι η προστασία της α΄ κατοικίας που από τον Φεβρουάριο του 2019 επί της ουσίας έπαψε να υφίσταται , τώρα πλέον και με αυτές τις διαδικασίες, γίνεται τσουνάμι, πτωχεύσεων, εκποιήσεων, πλειστηριασμών και κατασχέσεων, που μόνο η πανδημία ανέκοψε για ένα χρόνο, εξαιτίας της υπολειτουργίας των δικαστηρίων , άρα και της μη έκδοσης σχετικών αποφάσεων.

Κατά τον κ. Κρητικό η Ελλάδα πλέον εφαρμόζει το σκληρότερο πλαίσιο πτωχευτικού νόμου, σε βάρος των αδυνάτων σε όλη την Ε.Ε. , γεγονός που θα σηματοδοτήσει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανατροπές για εκατομμύρια πολίτες.

Όλο αυτό οδηγεί κατά τον κ. Κρητικό σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με εκλογική τροχιά, αφού όπως είπε αν σκάσει το όλο θέμα στα χέρια της οποιασδήποτε κυβέρνησης πριν από εκλογές θα έχει τεράστιο κόστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News