Το τέχνασμα των τεστ αυτοδιάγνωσης για τον δείκτη θετικότητας

Απόψεις
Το τέχνασμα των τεστ αυτοδιάγνωσης για τον δείκτη θετικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από την ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη

Στην σημερινή ανάλυση στην εκπομπή του 98.4 ο Γ. Σαχίνης παρέθεσε στοιχεία και ηχητικά ντοκουμέντα, για το πώς οι  διαχειριστές της πολιτείας συνυπολογίζουν τα self tests , προκειμένου να μειωθεί ο ποσοστιαίος δείκτης θετικότητας, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να προφασιστούν ακόμη και ότι είχαν και την έγκριση του ECDC γι’ αυτό.

Eπιπλέον προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία τους και να δικαιολογήσουν  τη χρήση ενός ακατάλληλου για την περίπτωση εργαλείου, που όμως έχει αναδειχθεί εσφαλμένα σε υπερόπλο καταφεύγουν  σε τραγικές για τη δημόσια υγεία διαπιστώσεις , όπως ο κ. Σκέρτσος, ότι  δηλαδή τα σελφ τεστ είναι αυτά που μας έδωσαν την πραγματική εικόνα της πανδημίας στη χώρα , λέγοντας  :

«χάρη σε αυτή την πολιτική έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός δείκτης θετικότητας κινείται μεταξύ του 0,2-0,3%».

Με  άλλα λόγια δεν είχαμε πανδημία με τόσα κρούσματα – εισαγωγές – διασωληνωμένους – και κυρίως νεκρούς, εμείς το φανταζόμασταν  κι ίσως κακώς είχαμε αυτό το παρατεταμένο lockdown , άρα καλώς βγήκαμε κι ανοίξαμε τις δραστηριότητες, άσχετα βέβαια ότι ακόμη κι κάποιος που πάσχει από Alzheimer, θυμάται ότι οι αποφάσεις περί ανοίγματος είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται πριν να μπει η πανάκεια αυτών των σελφ τεστ στη ζωή μας. Όμως στην ανάλυση , η δήλωση της κ. Θεοδωρίδου μόλις χθες, από την μεριά της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ότι τα σελφ τεστ και τα τεστ αντιγόνου , δεν υπολογίζονται στην επίσημη βάση δεδομένων  του ΕΟΔΥ. Άρα  προκύπτει σοβαρό θέμα και για τον δείκτη θετικότητας και όπως υπολογίζεται, αφού η κ. Θεοδωρίδου  αφήνει να εννοηθεί , ότι ίσως υπάρχει και άλλη  πλατφόρμα υπολογισμού, με το ερώτημα αν  δεν υπάρχει έγκριση από τον ECDC, ποια στοιχεία τελικά φτάνουν ακόμη και εκεί και από ποια πλατφόρμα;

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News