Π. Βλαχογιαννόπουλος: Η μέτρηση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων κι άλλες αλήθειες για τα εμβόλια και την ανοσία

Απόψεις
Π. Βλαχογιαννόπουλος: Η μέτρηση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων κι άλλες αλήθειες για τα εμβόλια και την ανοσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολίτες και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία κάτω των 40 να αποφύγουν το Astra και το Johnson , να προσέξουν με τα άλλα εμβόλια

Ο καθηγητής Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, που ως γνωστόν  παραιτήθηκε από την Επιτροπή Φαρμακο-επαγρύπνησης του ΕΟΦ, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στον 98.4, μιλάει για τα περιστατικά θρόμβων μετά τα εμβόλια, τον μηχανισμό που ενεργοποιείται για τα σπάνια αυτά συμβάματα, δίνει χρηστικές πληροφορίες στους πολίτες για το πώς θα ενεργοποιήσουν τον γιατρό τους αναγνωρίζοντας συμπτώματα που μπορεί να οδηγούν σε θρόμβους και εξηγεί γιατί τα εμβόλια είναι χρήσιμο όπλο μεν για το τείχος ανοσίας, δεν είναι όμως πανάκεια, αφού μόλις τώρα εμφανίζονται ζητήματα που δεν είχαν προβλεφθεί, εξαιτίας του  από τις μικρού διαστήματος που κράτησαν οι  μελέτες φάσης 3.

Όπως είπε η διαφάνεια και η διαρκής φαρμακοεπαγρύπνηση είναι το κλειδί των εμβολιαστικών προγραμμάτων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ιδίως για τις ηλικίες κάτω των 40 με τις γυναίκες σε αναπαραγωγική φάση, χρειάζεται εξαντλητική συζήτηση με τον γιατρό και στάθμιση ατομικά της απόφασης με τη λογική κόστους και οφέλους από το εμβόλιο έναντι της νόσησης.

Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι πολίτες και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία κάτω των 40  ετών, καλό είναι να αποφύγουν το Astra και το Johnson  και να προσέξουν με τα άλλα εμβόλια. Όπως είπε, αν κάποιοι αρμόδιοι με την αμφισημία των μηνυμάτων τους, μιλάνε και για ανοσία της αγέλης από φυσική νόσηση-λοίμωξη, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι έτσι θα πάμε και με το ρίσκο πολλών νεκρών ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Ο κ.  Βλαχογιαννόπουλος, δήλωσε κατηγορηματικά, πως οι μελέτες έγκρισης των εμβολίων σαφώς είχαν και μελέτη των εξουδετερωτικών αντισωμάτων , για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν . Αν τα αντισώματα δεν ήταν εξουδετερωτικά, θα μπορούσαν να ευοδώσου ν  την επιλοίμωξη πολλών οργάνων από τον ιό.

Οι εταιρείες των εμβολίων, τρέμανε αυτά τα γεγονότα, επομένως τα εξουδετερωτικά αντισώματα, μετρήθηκαν μαζί με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News