Π. Βλαχογιαννόπουλος: Καθαρές Κουβέντες, για Εμβόλια, Φυσική Ανοσία και κατάσταση του ΕΣΥ

Απόψεις
Π. Βλαχογιαννόπουλος: Καθαρές Κουβέντες, για Εμβόλια, Φυσική Ανοσία και κατάσταση του ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη

Ο καθηγητής Ανοσολογίας και παραιτηθείς από την Επιτροπή Φαρμακο-επαγρύπνησης του ΕΟΦ, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος , μιλώντας στο ράδιο 98.4 ζήτησε για μια φορά ακόμη να υπάρξει μέγιστη διαφάνεια στο θέμα των εμβολιασμών και των προβλημάτων που εμφανίζονται , ιδίως με το θέμα των θρόμβων μετά από εμβόλια και τα τρία περιστατικά μόνο από Astra και μόνο στη Κρήτη. Δεν μπορούν είπε , αβασάνιστα συνάδελφοι μου, να πιθανολογούν για προβληματική παρτίδα , λες και το εμβόλιο κουβαλάει τους θρόμβους κι αν υπήρχε έστω και η παραμικρή υπόνοια για κάτι τέτοιο , τότε οι εμβολιασμοί από αυτή την παρτίδα θα έπρεπε να έχουν διακοπεί.

Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, ζήτησε άμεση έρευνα για τα τρία περιστατικά θρόμβωσης στη Κρήτη. Τόνισε ότι μπορεί νομικά και συνταγματικά να δημιουργείται όποια συνθήκη θέλουν πολιτικοί και επιστήμονες για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, αλλά ιατρικώς είναι απαράδεκτο. Τα συγκεκριμένα εμβόλια , είναι με προσωρινή άδεια, ενώ και οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους, δηλώνουν ότι ο εμβολιασμένος με αυτά αν νοσήσει δεν θα νοσήσει βαριά , όχι ότι δεν νοσεί και πολύ περισσότερο, ο εμβολιασθείς δεν σημαίνει ότι δεν μεταδίδει τον ιό, όπως και οι δημιουργοί τους παραδέχονται, άρα πως θα κάνεις υποχρεωτικό ένα εμβόλιο που δεν σώζει  τον διπλανό σου αφού το ερώτημα αν μεταδίδεις μετά τον εμβολιασμό που είναι το σωστό και όχι αν νοσείς, δεν έχει απάντηση , αφού μπορεί και να μεταδίδεις τον ιό.

Ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, παραδέχτηκε ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ της ανεπιθύμητης ενέργειας και μη αναμενόμενης ανεπιθύμητης ενέργειας. Η δεύτερη πρακτικά, είπε, σημαίνει ότι δεν έχει ερευνηθεί επι αυτού το εμβόλιο και ερευνάται  μόλις τώρα επί του γενικού υγιή πληθυσμού. Ο Καθηγητής Ανοσολογίας, τέλος, υποστήριξε ότι αν γίνει βασική επιλογή και η φυσική ανοσία από λοίμωξη, τότε πολύ απλά αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι και το ρίσκο και άλλων νεκρών , αφού η φυσική ανοσία μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού να την αποκτήσει με ήπια συμπτώματα, όμως ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν με βαριά νόσηση αλλά ακόμη και με θάνατο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News