Οι Ανακρίβειες σε Εισαγωγές - Εξαγωγές και η επικοινωνιακή «ευφορία» της αποκλιμάκωσης

Απόψεις
Οι Ανακρίβειες σε Εισαγωγές - Εξαγωγές και η επικοινωνιακή «ευφορία» της αποκλιμάκωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη σχετική ανάλυση στη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του Γιώργου Σαχίνη

Η ανάλυση στην εκπομπή του 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη, παρέθεσε σήμερα και στοιχεία, σχετικά με το εγχείρημα , να υπάρξει μια  ωραιοποιημένη εικόνα, που να επιβεβαιώνει δήθεν μια σταθερή και σημαντική αποκλιμάκωση , μια αποσυμφόρηση του ΕΣΥ, τόσο στις απλές κλίνες  COVID, όσο και στις ΜΕΘ.

 Η εκπομπή παρουσίασε στοιχεία, από όπου προκύπτει , πως αν υπολογίσει κανείς τον αριθμό των θανάτων, τον αριθμό των αποσωληνωμένων και την  εβδομάδα πριν από το Πάσχα, συνυπολογίζοντας την αυξομείωση του συνολικού αριθμού των διασωληνωμένων πριν και μετά την αποσωλήνωση και τους θανάτους αυτών που βρίσκονταν το συγκεκριμένο διάστημα στις ΜΕΘ, θα δει ότι η διακίνηση των ασθενών ήταν περίπου 80%δηλαδή στις δυο εβδομάδες μπήκε και βγήκε με οποιοδήποτε τρόπο το 80 % των νοσηλευόμενων σε αυτές, ποσοστό που είναι πολύ υψηλό.

Σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 65% περίπου, άρα η αποκλιμάκωση και αποσυμφόρηση αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν μπορεί να είναι θεαματική, όπως επισήμως περιγράφεται.

Η Απομαγνητοφώνηση του Ηχητικού με το διάγραμμα

Οι ανακρίβειες βέβαια δεν σταματούν εδώ

με τα ανάλογα κενά και παραλείψεις

επιχειρείται να παρουσιαστεί μια ωραιοποιημένη εικόνα

που να επιβεβαιώνει δήθεν μια σταθερή και σημαντική αποκλιμάκωση

μια αποσυμφόρηση του ΕΣΥ

τόσο στις απλές κλίνες  COVID, όσο και στις ΜΕΘ

ακούστε λοιπόν τον κ Σκέρτσο τι λέει :

«Τα αποτελέσματα αυτής της νέας στρατηγικής φαίνονται ξεκάθαρα στο διάγραμμα που παρατηρούμε μία συνεχή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Είναι στοιχεία που πιστοποιούνται από τον ΕΟΔΥ και τα παρακολουθούμε σε εβδομαδιαία βάση.»

Και παρακάτω

«Η στρατηγική αυτή οδήγησε αντίστοιχα σε άμβλυνση της πίεσης και στο ΕθνικόΣύστημα Υγείας, που άντεξε χάρις στα αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε εγκαίρως οΥπουργός, το Υπουργείο Υγείας, όλο το επιτελείο και πλέον βλέπουμε κάθε εβδομάδανα υποδέχεται λιγότερους ασθενείς Covid, με το λόγο εισαγωγών και εξιτηρίων να έχει το τελευταίο διάστημα ισορροπήσει.»

δηλαδή από κει που δεν είχαμε στρατηγική

και πηγαίναμε βλέποντας και κάνοντας

ακολουθήσαμε ξαφνικά νέα

αυτή με το μίγμα και είναι αυτή που πρόλαβε και εξασφάλισε την αποκλιμάκωση

για να μπορέσει να υλοποιήσει η κυβέρνηση μια απόφαση

που είχε πάρει πολύ ενωρίτερα μέσα στο αδιέξοδο του lockdown,

και που θα της εξασφάλιζε την προετοιμασία για την επικείμενη τουριστική περίοδο

και την οποία εξασφάλισε με τη συναίνεση των ειδικών

που με τη σειρά τους εξασφάλισαν το ακαταδίωκτο το δικό τους και της απόφασής τους

μένει τώρα να δούμε αν πρόκειται

όντως για το μέγεθος της αποκλιμάκωσης που περιγράφει ο ίδιος

και οι παρακοιμώμενοι

το διάγραμμα που προηγείται  και στο οποίο βασίστηκε ο ισχυρισμός του  κ. Σκέρτσου κάθε άλλο παρά τον επιβεβαιώνει αν το μελετήσει κανείς προσεκτικά

γιατί η μείωση των εισαγωγών είναι μικρή προς το παρόντος η δε σχέση εισιτηρίων - εξιτηρίων

πέρα από το ό,τι συνεχώς μεταβάλλεται ισοσκελίζεται μόνον για μερικές ημέρες.

Αν δούμε επίσης και τον αριθμό των εισαγωγών πως και πόσο μειώνεται θα δούμε ότι προς το παρόν δεν μειώνεται με ρυθμούς που να εγγυώνται μια σταθερή αποκλιμάκωση

δυο εβδομάδες πριν από το Πάσχα δεν έπεφτε  μεσοσταθμικά κάτω από 500 ημερησίως

το Πάσχα έπεσε στις 450 και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να παραμένει στις 380 ημερησίως

επομένως η διαφορά δεν είναι τόσο σημαντική όσο παρουσιάζεται

το στοιχείο αυτό φυσικά και συνδέεται με τον αριθμό εξιτηρίων και η μεταξύ τους σχέση θα πρέπει να συνυπολογίζεται, ωστόσο από τη στιγμή που ο αριθμός των εισαγωγών εξακολουθεί να παραμένει υψηλός και να μειώνεται με αργούς ρυθμούς το ισοζύγιο εισιτηρίων – εξιτηρίων μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή κι από ευνοϊκό να αντανακλά πλέον νέα επιβάρυνση στο σύστημα.

Αρκεί για παράδειγμα να υπάρξουν περιστατικά με δυσμενέστερη έκβαση και βαρύτητα στη νοσηλεία τους, κάτι που είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην COVID – 19.

Επιπλέον στις ΜΕΘ η διακίνηση των ασθενών παραμένει ακόμη υψηλή.

Δημιουργείται εν γένει η εντύπωση ότι οι ασθενείς παραμένουν σταθερά στις ΜΕΘ κι ότι υπάρχουν τα άτομα που αποσωληνώνονται με επιτυχία και τα άτομα που δυστυχώς πεθαίνουν.

Δεν είναι έτσι αν υπολογίσει κανείς τον αριθμό των θανάτων, τον αριθμό των αποσωληνωμένων και την εβδομάδες πριν από το Πάσχα συνυπολογίζοντας την αυξομείωση του συνολικού αριθμού των διασωληνωμένων πριν και μετά την αποσωλήνωση και τους θανάτους αυτών που βρίσκονταν το συγκεκριμένο διάστημα στις ΜΕΘ, θα δει ότι η διακίνηση των ασθενών ήταν περίπου 80%

δηλαδή στις δυο εβδομάδες μπήκε και βγήκε με οποιοδήποτε τρόπο το 80 % των νοσηλευόμενων σε αυτές, ποσοστό που είναι πολύ υψηλό.

Σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 65% περίπου.

Άρα λοιπόν για ποια αποκλιμάκωση και ποια αποσυμφόρηση μιλάμε ;

(Φωτογραφία Αρχείου: unsplash )

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News