Η Σιωπή για τις Μεταλλάξεις και οι Επιλεκτικοί σκοπίμως πίνακες

Απόψεις
Η Σιωπή για τις Μεταλλάξεις και οι Επιλεκτικοί σκοπίμως πίνακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοιχεία που αναληθώς παρουσιάστηκαν πριν μια εβδομάδα

Στο πρώτο μέρος της σημερινής ανάλυσης στην εκπομπή του ράδιο 98.4 με τον Γιώργο Σαχίνη , δόθηκε έμφαση στη σιωπή ως προς τα στοιχεία που αναληθώς παρουσίασε πριν μια εβδομάδα ο επιδημιολόγος και εκπρόσωπός της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης,  υποβαθμίζοντας ανεξήγητα τα ούτως ή άλλως πενιχρά δείγματα της Γονιδιωματικής Επιτήρησης στην Ελλάδα, αλλά και το μην σχολιασμό της αποκάλυψης της εκπομπής από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, αλλά και επιστήμονες ότι η Αττική εμφανίζει σε συγκεκριμένο στέλεχος μετάλλαξη πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την παρουσία του στελέχους αυτού παγκόσμια . Στην ίδια ανάλυση , παρατέθηκαν και χάρτες Οργανισμών που οι Υπουργοί επικαλέστηκαν, για να καταδείξουν ότι η Ελλάδα είναι στις υψηλότερες θέσεις των εμβολιασμών, καταδεικνύοντας, ότι έγινε επιλογή τέτοιων χαρτών σε συκγκεκριμένο χρονικό διάστημα,  ενώ η συνολική τους εικόνα, μας κατατάσσει στις χαμηλότερες θέσεις της Ε.Ε. . Παράλληλα καταδείχθηκε ότι στις συγκρίσεις η Ελλάδα για να εμφανίσει υψηλή κατάταξη, συμπεριέλαβε και χώρες που δεν στηρίζονται στα εμβολιαστικά προγράμματα παρά ελάχιστα , αλλά χρησιμοποιούν άλλα μέτρα στρατηγικής δημόσιας υγείας.

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό το από-μαγνητοφωνημένο κείμενο και οι σχετικοί πίνακες.

Φτάσαμε τελικά αισίως στη τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Πέρασε κιόλας η βδομάδα κι εμάς μας φαίνεται ότι η Δευτέρα ήταν μόλις χθες και την έχουμε αυτή την αίσθηση γιατί στον χρόνο που πέρασε, όλες αυτές τις ημέρες τίποτε δεν σηματοδότησε μια βδομάδα αντίστοιχη του τόσο σημαντικού προβλήματος που αναδείξαμε  είναι άξιο απορίας βέβαια ότι παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει μαζί με το μήνυμα που το συνόδευε παρ’ όλα αυτά δεν προκάλεσε καμία αντίδραση. Κατ’ αρχήν ο αναφερόμενος στην καταγγελία κ. Μαγιορκίνης δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει μια δήλωση μια διόρθωση των όσων είχε πει στην ενημέρωση ενδεχομένως να δώσει μια απάντηση που θα δικαιολογούσε και θα τεκμηρίωνε τις απόψεις του- πράγμα απίθανοι βέβαια  μιας και τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας ήταν αδιάσειστα -αν και δώσαμε το περιθώριο να ανακαλέσει, δίνοντας του τον χρόνο και την ευκαιρία να ανασκευάσει τα πρόσωπα και οι φορείς που εκπροσωπεί και τον εποπτεύουν διατήρησαν κι αυτοί σιγήν ιχθύος. Ο υπουργός υγείας και ο πρωθυπουργός απαξίωσαν προφανώς να απαντήσουν άλλωστε δεν το συνηθίζουν καλά όλα αυτά μέχρις εδώ θα ‘λεγε σ’ ένα βαθμό ήταν κι αναμενόμενο από τη στιγμή που βρίσκονται σε άμυνα και μάλλον δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγηταπου αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο , ωστόσο είναι άξιο απορίας το ότι ο χώρος της αντιπολίτευσης ο επιστημονικός κόσμος της χώρας διάφοροι κοινωνικοί φορείς ούτε αυτοί έδειξαν κάποια ευαισθησία που να δείχνει ότι διαθέτουν ακόμη κάποιο βαθμό εγρήγορσης . Μόνο οι ακροατές με τα μηνύματά τους μας έκαναν να θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε γήινο έδαφος και όχι σε άλλο πλανήτη ή στο βασίλειο της εικονικής πραγματικότητας και του matrix.

Είχαμε αναφερθεί βέβαια με αφορμή το πρόβλημα που αναδείξαμε αλλά και σε άλλες εκπομπές στο βάτραχο που φαίνεται ότι έχει πλέον βράσει για τα καλά και ότι βρίσκεται στην ανερέθιστη περίοδο ωστόσο θέλαμε να ήταν λιγάκι υπερβολική και πρόωρη αυτή η εκτίμησή μας δυστυχώς όμως σε επίπεδο εκτιμήσεων πέσαμε μέσα αν και σε επίπεδο προσδοκιών ατυχήσαμε!!

Θα θυμίσουμε βέβαια σε γενικές γραμμές το πρόβλημα γιατί μπορεί να υπάρχουν και ακροατές που δεν το γνωρίζουν επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε, ότι το πρόβλημα παραμένει και ότι αναζητεί διευκρινήσεις και λύσεις και μάλιστα ταχύτατα επειδή θεωρούμε ότι η σιωπή και η αδράνεια όλων είναι καταστροφική στη συγκεκριμένη περίοδο εν μέσω πανδημίας θα συνεχίσουμε και σήμερα στο ίδιο μότο και δεν θα σταματήσουμε αν δεν πάρουμε τις απαραίτητες απαντήσεις κι αν δεν δούμε σημάδια και κινήσεις

- όχι βέβαια λόγιο παχιά λόγια και φτηνά δεκάρικα λογίδρια του τύπου:

όλοι μαζί, για τη πατρίδα, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τ‘ αγαπημένα μας πρόσωπα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω κι ότι άλλο τετριμμένο, τυποποιημένο, φλύαρο και άχρηστο «με δήθεν περιεχόμενο», που δεν στοιχίζει τίποτε όταν το ξεστομίζουν ακατάσχετα, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να πείσουν, όλοι όσοι διαχειρίζονται σήμερα τη Δημόσια υγεία χωρίς να μας σέβονται, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και εξαντλώντας τα όρια της ανοχής μας.

Αν δεν δούμε λοιπόν κινήσεις που να υποδηλώνουν, ότι κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να πάει ακόμη για πολύ μακριά το φορτίο του αυταρχισμού, της υποκρισίας, της αδιαφορίας, της αλαζονείας, της υποτίμησης της νοημοσύνης, της αδιαφάνειας, της ελλειμματικής πολιτικής στη δημόσια υγεία και τόσα άλλα φορτία που μας συνοδεύουν όλον αυτό τον καιρό το επιδημικό φορτίο μιας πανδημίας που έσπειρε τη συμφορά με 11.260 νεκρούς μέχρις στιγμής, για να μην ξεχνιόμαστε.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την περίφημη ενημέρωση των διαπιστευμένων, χωρίς την παρουσία των διαπιστευμένων θα μου πείτε εμάς τι μας νοιάζει αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε παντελώς αποκλεισμένοι μια ενημέρωση στην οποία για άλλη μια φορά κυριάρχησαν το ψέμα, οι ανακρίβειες, οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες τα λογίδρια που δεν θα μπορούσαν να λείπουν παρόντος του Υπουργού υγείας που αρέσκεται σε αυτά και μια «παρουσίαση» του κ. Σκέρτσου που φιλοδοξούσε να εντυπωσιάσει με στοιχεία και γραφικά τύπου πάουερ πόιντ, περισσότερο για να κάνει τη διαφορά χωρίς να μπορεί να πείσει για τη σοβαρότητά της, τουλάχιστον όσους ξέρουν και καταλαβαίνουν.

Πρώτος ξεκίνησε ο Κικίλιας,  ο οποίος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή, αφού εξύμνησε το έργο των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών και τους ευχαρίστησε άρπαξε την ευκαιρία και ανακοίνωσε ότι καταργεί την προηγούμενη απόφαση του περί αναστολής των κανονικών αδειών των υγειονομικών και γενικά του προσωπικού των υγειονομικών υπηρεσιών και δομών, που ίσχυε προσωρινά εδώ και 6 μήνες.

Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει κανείς το τεράστιο έργο κάθε ειδικότητας και βαθμίδας των υγειονομικών της χώρας, όπως και την συσσωρευμένη τους κούραση, δεν μπορεί παρ’ όλα αυτά να αναρωτηθεί, αν η κατάσταση στο ΕΣΥ επιτρέπει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή μια τέτοια ενέργεια δεδομένου ότι η πίεση εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη.

Αν πάρει κανείς υπόψη του ότι το ΕΣΥ είναι υποστελεχωμένο κι ότι όλο αυτό το διάστημα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαμαρτύρονταν για την έλλειψη προσωπικού και μάλιστα στις «καινούργιες ΜΕΘ»  που έφτιαχνε όπως ισχυρίζονταν ο υπουργός, είναι άραγε δυνατόν να μην δημιουργήσει προβλήματα μια τέτοια απόφαση στις βάρδιες στα νευραλγικά τμήματα των νοσοκομείων ;

Μήπως η απόφαση αυτή είναι μάλλον εκ των πραγμάτων μη εφαρμόσιμη στην πράξη από τους ίδιους τους εργαζόμενους, που θα δυσκολευθούν να την αξιοποιήσουν δεδομένου ότι στην ουσία δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα ;

μήπως αποβλέπει περισσότερο στη δημιουργία εντυπώσεων παρά σε μια πραγματική ανακούφιση των υγειονομικών από το υπέρμετρο βάρος που σηκώνουν όλους αυτούς τους 15 μήνες ;

Δεν ξέρω απλώς αναρωτιέμαι !!!

Βέβαια έσπευσε να συμπληρώσει τη βαρύγδουπη εξαγγελία και με την διευκρίνηση:

«Με ευθύνη των Μονάδων Υγείας θα οργανωθεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία της κάθε υγειονομικής μονάδας».

Λες και θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο !!!

Αλήθεια ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι αρμόδιος για τη χορήγηση των αδειών εκτός από τις αντίστοιχες υπηρεσίες ;

Το υπουργείο ή μήπως ο υπουργός και συμπληρώνει αυτό το αυτονόητο;

Από την άλλη μάλλον τους πετάει ένα μπαλάκι και τους φορτώνει με χειρότερες ευθύνες να υλοποιήσουν κάτι που στην πράξη φαίνεται μάλλον να είναι πρακτικά ανεφάρμοστο.

Αλλά ας προχωρήσουμε παρακάτω.

Στη συνέχεια λοιπόν άνοιξε το θέμα των εμβολιασμών.

Στο σημείο αυτό υπάρχει μια σωρεία σχετικών δικών του δηλώσεων, αλλά και του Σκέρτσου του Γεραπετρίτη όπως θα δούμε ευθύς αμέσως που παρουσιάζουν μια εξιδανικευμένη κατάσταση, όπου ξαφνικά νομίζει κανείς ότι η χώρα άλλαξε με μιας και έγινε το κάτι άλλο.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει γίνει σημαντική δουλειά στον τομέα αυτό, αν και θα μπορούσε την ίδια στιγμή να αναρωτηθεί για ποιο λόγο δεν έγινε κάτι αντίστοιχο για ν αλυθεί το ζήτημα του τέστιγκ και της ιχνηλάτησης των επαφών.

Το ότι έγιναν τόσο γρήγορα ένας μεγάλος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων και ένας αρκετά αποτελεσματικός μηχανισμός ραντεβού, δείχνει ότι δεν ήταν ανέφικτο ή δύσκολο να γίνει κάτι ανάλογο για να λυθεί το πρόβλημα της διενέργειας των οργανωμένων και στοχευμένων μαζικών τεστ.

Για να ακούσουμε λοιπόν τι είπε ο υπουργός:

2,6 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 24,59% του πληθυσμού και περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 13%.

Είναι αλήθεια ότι πάντα υπήρχε πρόβλημα με τα στοιχεία που κατά καιρούς παρουσιάζονται αλλά τώρα πια και ειδικά σε αυτό το ζήτημα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.Τώρα μάλιστα που είναι ένα ζήτημα που όλη η ΕΕ και οι διεθνείς οργανισμοί παρακολουθούν από κοντά και υπάρχει σοβαρό  πρόβλημα αξιοπιστίας των στοιχείων.

Η ίδια πηγή που επιβεβαιώνει την πρώτη εκτίμηση περί 24,59% έρχεται να τον διαψεύσει στο ζήτημα των εμβολιασθέντων, οι οποίο δεν αποτελούν όπως ισχυρίζεται «ποσοστό που ξεπερνάει το 13%» αλλά μόλις 12,53%.

και παρακάτω όσον αφορά την κατάταξη μας εδώ γίνεται το πανηγύρι :

«Και είμαστε πολύ περήφανοι που η Ελλάδα τις τελευταίες 7 ημέρες βρίσκεται στην 4θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εμβολιασμούς ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Our World in Data». Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένο, η Ελλάδα είναι στην 8 θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Είναι βέβαια άξιο απορίας γιατί ο υπουργός ενώ μέχρι τώρα ουδέποτε χρησιμοποιούσε αυτή τη συγκεκριμένη πηγή «Our World in Data» του John Hopkins, και κάθε φορά που υπήρχε αμφισβήτηση των στοιχείων επικαλούνταν το ECDC, τώρα κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Μάλλον επειδή δεν συμφέρει. Η απάντηση αυτή επιβεβαιώνεται άμα δει κανείς αναλυτικά τι στοιχεία δίνει εν προκειμένω  το ECDC

ακόμη χαμηλότερα δηλαδή 11,7% αλλά για να δούμε αν αληθεύουν τα όσα ισχυρίζεται ακόμη και με τη συγκεκριμένη πηγή που ο ίδιος επικαλέσθηκε :

μάλλον δεν φαίνεται να ισχύει αλλά και πιο αναλυτικά

φωτογραφία rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News