Απ. Βανταράκης: Με ανησυχεί η τρέχουσα περίοδος για την πανδημία

Απόψεις
Απ. Βανταράκης: Με ανησυχεί η τρέχουσα περίοδος για την πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο καθηγητής Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας στον 98.4  έκανε λόγο για αμιγώς πολιτική διαχείριση της πανδημίας στο όνομα του επερχόμενου ανοίγματος του τουρισμού, χωρίς ουσιαστικά μέτρα δημόσιας υγείας και ένα αίσθημα με ευθύνη των αρμόδιων αρχών χαλαρότητας, που μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί εξάρσεις σε διάφορες περιοχές, όπως και το παράδειγμα της Καλύμνου.

Ο μόνος που δεν φταίει είπε, είναι ο πολίτης, αλλά τα αντιφατικά και αναιρούμενα μέτρα, η έλλειψη σοβαρής επιδημιολογικής επιτήρησης , ακόμη και η ανυπαρξία καίριων επιδημιολογικών δεδομένων, οδηγεί μαθηματικά σε αβεβαιότητα.

Η επόμενη άμεση περίοδο με ανησυχεί ιδιαίτερα είπε ο κ. Βανταράκης, αφού παρά την κάμψη των ιώσεων του αναπνευστικού στις υψηλές θερμοκρασίες, η γενικευμένη χαλαρότητα που σηματοδοτεί το κράτος στο όνομα του τουρισμού, δεν μας δίνει στοχευμένα στοιχεία της μεταδοτικότητας, της διασποράς και των μεταλλάξεων στη κοινότητα.

Οι εμβολιασμοί που δεν είναι πανάκεια, δεν γίνονται με ταχύτητα και ένταση , ενώ ακόμη και  το κράτος απουσιάζει από μια οργανωμένη οροεπιδημιολογική  μελέτη, στους υγειονομικούς για παράδειγμα που έκαναν πρώτοι το εμβόλιο εδώ και 6 μήνες ως προς το τι γίνεται με τα αντισώματα και την ανοσία τους στο εξάμηνο επάνω.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News