Γιώργος Σαχίνης

Ανδριανή Αγγελιδάκη: «Πίσω από την “βιτρίνα” με τα μάτια των Παιδιών στην Ουγκάντα»

«Η Αφρική είναι η ακτινογραφία συστημάτων που κάνουν τους κατοίκους των χωρών αυτών μέρος μιας αλυσίδας»

Απόψε στις 21.45  στη  ΚΡΗΤΗ TV, ένα ειδικό αφιέρωμα από την αποστολή  στην Ουγκάντα, της δημοσιογράφου Ανδριαννής Αγγελιδάκη και του σκηνοθέτη της ΚΡΗΤΗ-TV Αντώνη Ρενιέρη.

Η Ανδριαννή Αγγελιδάκη, μίλησε στον 98.4 για το ντοκιμαντέρ  που θα προβληθεί απόψε, γεμάτο πρόσωπα, χρώματα και εικόνες από την Αφρική. 

Σημείωσε ότι βασικό μέλημα , ήταν να επιχειρήσουν ως δημοσιογραφική ομάδα με βιωματική όμως λειτουργία στη Ουγκάντα, να κοιτάξουν μέσα από τα μάτια,  κυρίως των παιδιών , πίσω από την βιτρίνα που και η επίσημη πολιτεία της Αφρικανικής χώρας , θέλει να προσδώσει σε εθελοντικές αποστολές για τα παιδιά  , την πραγματικότητα όσο πιο έντιμα γίνεται .

Η Αφρική όπως είπε στον 98.4 η Ανδριανή Αγγελιδάκη, είναι η ακτινογραφία συστημάτων που κάνουν τους κατοίκους των χωρών αυτών μέρος μιας αλυσίδας που βασίζεται σε οικονομική βοήθεια επιφανειακά, αφήνοντάς χωρίς μόρφωση και εκπαίδευση τους ανθρώπους της Αφρικανικής ηπείρου.

Τα βασικά εργαλεία δηλαδή , συνειδητοποίησης για αλλαγή των όρων ζωής , δικαιωμάτων και επιβίωσης με αυτονομία και όχι εξάρτησης από κάθε είδους έτοιμης, παροδικής και ελεγχόμενης εξωτερικής βοήθειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια