Γιώργος Σαχίνης

Γ. Καπόπουλος: «Τα σκληρά διλήμματα Μπάιντεν στη Τουρκία»

«Ο Μπάιντεν και με την αναγνώριση της Γενοκτονίας  της Αρμενίας θέτει ενώπιον σκληρών διλημμάτων τον Ερντογάν και την Τουρκία»

Ο αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων , Γιώργος Καπόπουλος, μιλώντας στον 98.4 αφού αναφέρθηκε στις προεκτάσεις της διαφαινόμενης μερικής αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία, επικέντρωσε την ανάλυση του , στην αναπροσαρμογή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας.

Όπως είπε,  ο Μπάιντεν και με την αναγνώριση της Γενοκτονίας  της Αρμενίας θέτει ενώπιον σκληρών διλημμάτων τον Ερντογάν και την Τουρκία , κυρίως δε να επιλέξει στρατόπεδο και να αναστείλει κάθε βλέψη του για αυτόνομη περιφερειακή πολιτική στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό είπε, πρακτικά σημαίνει να καταργήσει ο Ερντογάν το λόγο ύπαρξης του πολιτικού αφηγήματος. Άρα δεν αποκλείεται ο Τούρκος Πρόεδρος να θελήσει να απεγκλωβιστεί με μια παράτολμη κίνηση εξαγωγής της κρίσης του σε άλλη κατεύθυνση.

Για αυτό η ελληνική εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι υπομονετική και ψύχραιμη  στις αντιδράσεις της , όλο το επόμενο διάστημα. Για την άτυπη πενταμερή στο Κυπριακό, εκτίμησε ότι θα κινηθεί στο ίδιο φόντο και θα είναι περισσότερο μια σύσκεψη διατύπωσης των θέσεων της κάθε πλευράς , όσο υπάρχει το εκκρεμές των σχέσεων ΗΠΑ- Τουρκίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια