Κ. Γιαννακάκης: «Ο κορωνοϊός άρχισε να σκοτώνει πολύ πριν το Δεκέμβρη του 2019»

Απόψεις
Κ. Γιαννακάκης: «Ο κορωνοϊός άρχισε να σκοτώνει πολύ πριν το Δεκέμβρη του 2019»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περίεργη επιστολή που αποδίδεται σε Ιατροδικαστές και τα ερωτηματικά για αυτήν

«Ο κορωνοϊός άρχισε να σκοτώνει πολύ πριν το Δεκέμβρη του 2019». Αυτή τη δήλωση βόμβα έκανε σήμερα ο Έλληνας καθηγητής, Παθολογικής – Ανατομίας, Κωνσταντίνος Γιαννακάκης στο πανεπιστήμιο Σαπιέντζα της Ρώμης, μιλώντας στον 98.4.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι νεκροτομές που έγιναν πριν από τον Δεκέμβρη και οι οποίες ανασκοπούνται πλέον συστηματικά, έδειξαν ήδη ότι ο κορωνοϊός πρέπει να κυκλοφορούσε τουλάχιστον, πολύ πριν την ημερομηνία που δημοσιεύθηκε ότι εμφανίστηκε στην Κίνα.

Τα ευρήματα υπό το φως των σημερινών ερευνών, δείχνουν ότι από τον Αύγουστο του 2019, ο θάνατος ενός παιδιού οφείλονταν σε αυτόν.

Επομένως τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που άρχισαν να καταμετρούνται και να αποδίδονται σε αυτόν, από την έναρξη της πανδημίας, τον Φλεβάρη του 2019.

Με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτουμε, μας κάνουν να πιστεύουμε, ότι α δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει.

Οι αλλοιώσεις στον πνεύμονα από τον κορωνοϊό δεν είναι οι ίδιες με αυτές της διάμεσου τύπου  πνευμονίας. Έχει κάτι το διαφορετικό. Σήμερα ένας παθολογανατόμος ή  ένας ιατροδικαστής μπορεί να πει με σιγουριά πλέον εάν κάποιος πέθανε από COVID -19.

Κι αυτό το χρωστάμε στην πρόοδο που έχει κάνει η σύγχρονη τεχνολογία με τον υβριδισμό in situ, με την ανοσο-ιστοχημεία καθώς και με την ηλεκτρονική μικροσκοπία. Μπορούμε να βλέπουμε τόσο τον ίδιο τον ιό SARS – Cov – 2 μέσα από τα ίδια τα κύτταρα, αλλά και τα προϊόντα που αυτός παράγει, αλλά ακόμη και τμήμα της κατασκευής του, όπως την πρωτεϊνη στην ακίδα του (spike) μαζί μα άλλα τμήματα του σώματός του.

Επομένως μπορούμε σήμερα πλέον, μετά από ένα χρόνο να πούμε με βεβαιότητα, αν η βλάβη που βλέπουμε σε ένα όργανο οφείλεται στον κορονοϊό, είτε επειδή προξενείται μια εξειδικευμένη βλάβη που προκαλεί μόνον αυτός, είτε επειδή μπορούμε και βλέπουμε τον ίδιο, χάρις στα αντισώματα που μπορούν και τον ανιχνεύουν μέσω των ανοσοιστοχημικών μεθόδων.

Αυτό μπορεί να γίνει στον πνεύμονα, είτε στα ενδοθηλιακά κύτταρα σε κάποια άλλα όργανα.

Τέλος η συσχέτιση της παθολογοανατομικής και της κλινικής εικόνας μπορεί λοιπόν να δώσει σίγουρες απαντήσεις στο ζήτημα της αιτίας θανάτου.

Με αυτές τις δηλώσεις κατέρριψε όσα γράφονταν στο φερόμενο ως  «επιστολή των Ελλήνων ιατροδικαστών» και μάλιστα που υπάγονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης , δημοσίευμα που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Μένει πλέον να αποδειχθεί κατά πόσον πρόκειται για αληθινή ή για πλαστή  επιστολή.

Προφανώς οι ίδιοι ως φερόμενοι ως συγγραφείς θα πρέπει πρώτα από όλους να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι λόγοι που προκάλεσαν το δημοσίευμα  «επιστολή», ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, που θα πρέπει να αναζητούνται πλέον ευθύνες για τις τραγικές συνέπειές της.

Τη στιγμή που η δημόσια συζήτηση  θα πρέπει να επικεντρώνεται στη διαχείριση της πανδημίας και στις ανεπάρκειες της πολιτικής της Δημόσιας Υγείας, η εκτροπή της συζήτησης σε συνωμοσιολογικού τύπου αμφισβητήσεις καθώς και ο αποπροσαντολισμός, το μόνο που εξυπηρετούν είναι τη συγκάλυψη του ελλείμματος ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η σχετική ανάλυση έγινε σήμερα στον 98.4

(Φωτογραφία Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News