Γιώργος Σαχίνης

Γ. Ελευθερίου: «Έστω και τώρα στρατηγική ουσίας για την πανδημία»

«Συμπληρωματικά μέτρα όπως τα self tests, γίνονται βασικά εργαλεία, την ώρα που η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία τους είναι χαμηλή»

Ο Γ.Γ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου , μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε ότι η επιστράτευση γιατρών του ιδιωτικού τομέα ,που αφαιρέθηκαν από την παρέμβαση τους στη κοινότητα ως Π.Φ.Υ. , έγινε τόσο ανοργάνωτα και κυρίως για να μπαλώσει το έλλειμα κάλυψης με προσωπικό στο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστατικά όπως αυτό συναδέλφου του , που επιστρατεύτηκε κακήν-κακώς , έχοντας κάνει μόνο την μια δόση εμβολίου, με αποτέλεσμα να κολλήσει σε δημόσια κλινική covid-19 και αυτή τη στιγμή να δίνει μάχη για την ζωή του.

Αντί για μία ολοκληρωμένη στρατηγική , είπε  ο κ. Ελευθερίου, συμπληρωματικά μέτρα όπως τα self tests, γίνονται βασικά δυστυχώς εργαλεία, την ώρα που η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία τους είναι χαμηλή.

Κατά τον Γ.Γ.  του Π.Ι.Σ. , μία σειρά προτάσεων του κορυφαίου επιστημονικού συμβούλου της πολιτείας που είναι ο Π.Ι.Σ. δεν λαμβάνονται υπόψιν , ενώ και άλλα κορυφαία θεσμικά όργανα όπως το Κ.Ε.Σ.Υ. και το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας , δεν φαίνεται καν να ακούγεται η ύπαρξη τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια