Αντέστρεψαν στοιχεία μελέτης για τα οικιακά και έχρισαν την συμπληρωματική σε βασική στρατηγική

Απόψεις
Αντέστρεψαν στοιχεία μελέτης για τα οικιακά και έχρισαν την συμπληρωματική σε βασική στρατηγική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε σημαντικά στοιχεία που παρατέθηκαν μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη

Αίσθηση προκαλεί η σημερινή ανάλυση στον 98.4 στα πλαίσια της εκπομπής του Γιώργου Σαχίνη, για το πώς η συμπληρωματική κατά τα άλλα λειτουργία όχι μόνο έγινε η βασική και μοναδική στρατηγική σε μια χώρα , όπου απουσιάζουν βασικά επιδημιολογικά στοιχεία, αλλά ακόμη χειρότερα οδεύουμε σε πλήρες άνοιγμα ελέω και τουρισμού, χωρίς βασικά εργαλεία.

Η εκπομπή ανέλυσε ακόμη πως η επίκληση, από βασικό επιδημιολόγο της επιτροπής , για τα οικιακά τεστ και την καταλληλότατα τους , μελέτης στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε με αντεστραμμένα στοιχεία από τον εντοπισμό και την αξιοπιστία των θετικών , για την αξιοπιστία των αρνητικών.

 Η εκπομπή ανέλυσε πως , ενώ  ο τουρισμός που έχει ήδη ξεκινήσει ουσιαστικά, χωρίς στρατηγικά μέτρα επιτήρησης, μένουμε με κυρίαρχη επιλογή τα αυτοδιαγνωστικά – οικιακά τεστ,  που ούτε καν ανιχνεύουν τα υπάρχοντα στελέχη, ούτε φυσικά ιχνηλατούνται ακόμη κι αυτά τα ελάχιστα θετικά που επιβεβαιώνονται και το κυριότερο φράζουν το δρόμο στην γονιδιωματική, κοινώς στην καταγραφή των μεταλλάξεων.

 Ειδικά για την μελέτη που επικαλέστηκε στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής , ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης  από το Ηνωμένο Βασίλειο για την αξιοπιστία και καταλληλόλητα των οικιακών τεστ , η εκπομπή εντόπισε την σχετική μελέτη και παρέθεσε τα εξής σημεία :

1ον: Πρόκειται για μια μελέτη post marketing, δηλαδή αυτό που λέμε μελέτη φάσης 4 .Δηλαδή μια εμπορική μελέτη που γίνεται κυρίως για να εξασφαλίσει επιπλέον στήριξη σε ένα προϊόν και για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη σε αυτό, δεν πρόκειται για μελέτη από την οποία εξαρτάται η έγκριση

ώστε να πάρει άδεια κυκλοφορίας το προϊόν, η αντίστοιχη μελέτη που γίνεται με αυστηρότερα κριτήρια και προδιαγραφές έχει ήδη προηγηθεί.

2ον: Πρόκειται για μελέτη που αποτελεί επεξεργασία αποτελεσμάτων, που έγινε από μια ομάδα του δημόσιου συστήματος υγείας της Αγγλίας, υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

διότι περί αυτού πρόκειται, τα οποία συλλέχθηκαν από τέσσερα κέντρα στα οποία διενεργήθηκαν τα τεστ και μάλιστα σε όλα τα κέντρα οι δοκιμασίες έγιναν με την επίβλεψη ειδικών έτσι ώστε να διεξαχθούν με τον σωστό τρόπο, δεν έγιναν από τους χρήστες στα σπίτια τους

και που έδωσαν στη συνέχεια κάπου τα αποτελέσματα !!! Επομένως δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να ανταποκρίνονται σε πραγματικές συνθήκες,  στις οποίες γίνονται σήμερα στη χώρα μας τα τεστ και μάλιστα χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση των χρηστών κι ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια εξέταση ,  στην οποία η σωστή λήψη του δείγματος , είναι καθοριστικό στοιχείο προκειμένου να εξασφαλίσει την εγκυρότητα της εξέτασης , όταν ήδη είναι γνωστό ότι η εξέταση αυτή εκ των πραγμάτων είναι υποδεέστερη στη συλλογή του υλικού, από τη στιγμή που δεν γίνεται από ειδικό, ούτε σε τέτοιο βάθος ώστε να μπορεί να παρθεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο .

3ον:  Αφορά ένα συγκεκριμένο τεστ το Innovia,  άρα δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι όλα τα τεστ , αυτής της τεχνολογίας δηλαδή τα lateral flow, όπως λέγονται , θα έχουν την ίδια συμπεριφορά , ακόμη κι αν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές, αν ήταν έτσι θα αρκούσε για κάθε εταιρεία να εξασφαλίζει με καθαρά και μόνο ποιοτικούς ελέγχους την πιστοποίηση ότι το προϊόν τη ςέχει τις ίδιες προδιαγραφές με ένα εγκεκριμένο , θα ζητούσε και θα έπαιρνε άδεια.

4ον:  Από το σύνολο του 1.700. 972 των τεστς, εξετάσθηκαν μόνο τα 38. 270 θετικά αποτελέσματα δηλαδή μόνο το 2.2%   κι από αυτά μόνο τα 25,779 συγκρίθηκαν με μοριακό έλεγχο, δηλαδή μόνο το 67% κι από αυτά μόνο τα  24,147 επαληθεύτηκαν με μοριακό έλεγχο και βρέθηκαν θετικά, δηλαδή το 93.7% .Αυτό λοιπόν είναι το ποσοστό στο οποίο αναφέρεται η μελέτη, για να βγάλει το συμπέρασμα περί 99.72% ειδικότητας και περί ευαισθησίας 94.8%, ως προς τα μοριακά και αντίστοιχα 99.97%,  94.4% στα σχολεία κι αυτό στην καλύτερη εκδοχή που πήρε όχι από ένα αλλά από περισσότερα μοντέλα, δηλαδή από διαφορετικές παραδοχές που  υπολόγισε, ανάλογα με την έκταση της πανδημίας .

Η μελέτη σχεδιάστηκε δηλαδή,  με σκοπό να υπολογίσει στο κατά πόσον τα θετικά αποτελέσματα είναι αληθώς θετικά σε σχέση με τα μοριακά δεν σχεδιάστηκε με σκοπό να αποδείξει τι γίνεται με τα ψευδώς αρνητικά  !!!

Επομένως η αναλογία στην οποία αναφέρεται ο κος Μαγιορκίνης 1:1000, δεν αφορά σε καμία περίπτωση τα αρνητικά, αλλά τα θετικά !

(Φωτογραφία αρχείου: intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News