Α. Μαστοράκου: «Απουσία στρατηγικής, σύγχυση με τα self test - Δεν σπάμε τις αλυσίδες μετάδοσης»

Απόψεις
Α. Μαστοράκου: «Απουσία στρατηγικής, σύγχυση με τα self test - Δεν σπάμε τις αλυσίδες μετάδοσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απουσία στρατηγικής δημόσιας υγείας στο θέμα της πανδημίας»

Καταπέλτης ήταν η Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Σ. και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας  στον 98.4, για την απουσία στρατηγικής δημόσιας υγείας στο θέμα της πανδημίας, με στόχο να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης του ιού και της νόσου στη κοινότητα. Ταυτόχρονα μίλησε για επιστημονικά ολισθήματα ακόμη και μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων  του Υπουργείου Υγείας , πάνω σε κρίσιμα ζητήματα επιδημιολογικής επιτήρησης για την πανδημία.

Δεν μπορεί με λάθος στοιχεία, είπε και έωλη επιχειρηματολογία, ένα συμπληρωματικό μέτρο των self tests, να γίνεται στρατηγικός πυλώνας , όταν η αξιοπιστία του και ιδίως χωρίς ιατρική επίβλεψη στον τρόπο λήψης του δείγματος, οδηγεί σε απίστευτα μεγάλο εύρος επισφάλειας και για ψευδώς θετικά και ακόμη χειρότερα για ψευδώς αρνητικά.

Αυτό το τεστ δεν ενδείκνυται  για μαζική καταγραφή, ίσα-ίσα μπορεί να συμβάλει ακούσια σε αναζωπύρωση της διασποράς. Η δημόσια υγεία, θα έπρεπε πρωτίστως , τόνισε να αφορά την ιατρική παρέμβαση στη κοινότητα , ώστε να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης, να γίνει σοβαρή ιχνηλάτηση κρουσμάτων και επαφών τους που δεν γίνεται και απομόνωση τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News