Ευάγγ. Μανωλόπουλος: Να αλλάξει η στρατηγική στους εμβολιασμούς και να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια

Απόψεις
Ευάγγ. Μανωλόπουλος: Να αλλάξει η στρατηγική στους εμβολιασμούς και να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Δεν δικαιολογήθηκε επαρκώς η απόφαση της επιτροπής σχετικά με το να κατέβει το ηλικιακό όριο των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra Zeneca, μέχρι την ηλικία των 30 ετών,

δήλωσε στον 98.4  ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακο- γονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,  Ευάγγελος Μανωλόπουλος και μάλιστα τη στιγμή πού άλλες σοβαρές χώρες της Ευρώπης, με πολύ ισχυρά επιστημονικά επιτελεία, είχαν προσδιορίσει το όριο αυτό στην ηλικία των 55 ετών.

Το γεγονός  αυτό  προκαλεί περισσότερες απορίες τη στιγμή που το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, δεν προέβλεπε προς το παρόν έτσι κι αλλιώς, τον εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες.

Ακολουθήσαμε , είπε,  δηλαδή απλώς την Βρετανική προσέγγιση, ενώ αυτή έχει κι άλλες ιδιαιτερότητες.

Αναφερόμενος δε  στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, είπε ότι όντως πρόκειται για Ανεπιθύμητη Ενέργεια, η οποία έχει ήδη κατηγοριοποιηθεί πλέον ως : «Ανοσοποιητική θρομβωτική θρομβοπενία προκαλούμενη από εμβόλιο (VITT)» .

Όσο για το μηχανισμό που προκαλεί αυτές τις παθολογικές καταστάσεις,  εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να ενοχοποιείται ο αδενοϊός που χρησιμοποιείται ως όχημα.

Σχετικά με την απόφαση του FDA και του CDC, να αναστείλουν μέχρι νεότερα τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της J&J, είπε χαρακτηριστικά, ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα, οι Αμερικανοί έχουν αυτή την πολυτέλεια επειδή έχουν μεγάλες ποσότητες από τα άλλα εμβόλια και επειδή στις ΗΠΑ, έχουν προχωρήσει αρκετά οι εμβολιασμοί.

  Δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη να συνεχιστεί ο εμβολιασμός, αρκεί να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη, η οποία χάνεται με αποφάσεις, όπως εκείνη της επιτροπής σχετικά με το όριο ηλικίας.  Παράλληλα συμφώνησε με  το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη δράσεις του ΕΟΦ, όσον αφορά την επαγρύπνηση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News