Γιώργος Σαχίνης

Χρ. Πουγκιάλης: Τα κρίσιμα ερωτήματα για το ΕΛΙΑΜΕΠ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο αντιπτέραρχος ε.α  και αρθρογράφος στο slpress.gr  , Χρήστος Πουγκιάλης μιλώντας στον 98.4 αναρωτήθηκε, αν είναι δυνατόν με μια σύντομη, αλλά όχι και περιεκτική, απάντηση του ΕΛΙΑΜΕΠ  κλείσει το ζήτημα που προέκυψε από την αποκάλυψη των Wikileaks. Τα όσα αναφέρει το Ίδρυμα δεν λύνουν τις εύλογες απορίες που έχουν προκύψει.

Ο πρώτος που πρέπει να ενδιαφερθεί για να έρθει στο φως όλη η αλήθεια είναι ο πρωθυπουργός, που έχει διορίσει Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας τον εμπλεκόμενο Θάνο Ντόκο.

Σύμφωνα με το αποκαλυφθέν έγγραφο, ο κ. Ντόκος ως Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, το 2010 απέστειλε σε τουρκική πρεσβεία email με συνημμένο έγγραφο, στο οποίο υπήρχαν προτάσεις πολιτικής για την Τουρκία.

Κατόπιν αυτών και προκειμένου να γίνει πράξη το «καμία συνωμοσία», που το ΕΛΙΑΜΕΠ αναφέρει στην απάντησή του, θεωρούμε ότι θα είναι προς όφελος του ίδιου και της δημοκρατίας να δοθούν στο φως με σαφήνεια τα εξής:

  1. Το πλήρες περιεχόμενο του email του κ. Ντόκου, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε.
  2. Αν υπήρχε χρηματοδότης της έκθεσης Γρηγοριάδη κι αν ναι ποιος είναι.
  3. Αν ο συντάκτης της έκθεσης αμείφθηκε και πόσο.
  4. Αν έχουν υπάρξει και άλλα “κείμενα εργασίας” του ΕΛΙΑΜΕΠ με προτάσεις πολιτικής προς την Τουρκία ή άλλες χώρες κι αν έχουν χρηματοδοτηθεί.
  5. Αν άλλες εκθέσεις διαβιβάστηκαν προς το τουρκικό ή άλλο ξένο κράτος με προσωπικά email από τον κ. Ντόκο και τον διάδοχό του στη γενική διεύθυνση του ΕΛΙΑΜΕΠ. Και εάν υπάρχουν τέτοια email να δοθούν στη δημοσιότητα.

Αν δεν απαντήσει σε αυτά το ΕΛΙΑΜΕΠ, οφείλει να του θέσει τα ερωτήματα ή ίδια η κυβέρνηση, η οποία –μέσω της εκπροσώπου της κ. Πελώνη– κρύφτηκε πίσω από την θολή απάντηση του ΕΛΙΑΜΕΠ. Και εάν η κυβέρνηση δεν τα θέσει έχει υποχρέωση να τα θέσει η αντιπολίτευση. Γιατί είναι εύκολο και βολικό το ΕΛΙΑΜΕΠ να υπεκφεύγει πίσω από κορώνες του τύπου ότι «οι  ακραίοι επενδύουν σε εμπόριο υπερπατριωτισμού. Αν ακολουθήσουμε, είπε, οδό του θα έπρεπε να αναρωτηθούμε σε τι εμπόριο επενδύουν οι πρακτικές του ΕΛΙΑΜΕΠ;

Κεντρική φωτογραφία αρχείου: intime

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια