Δρ. Βασίλης Λύκος: Covid-19- Κοινωνία Ώρα Μηδέν!

Απόψεις
Δρ. Βασίλης Λύκος: Covid-19- Κοινωνία Ώρα Μηδέν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φτιάξτο μόνος σου», αυτοδιαχειρίσου την πανδημία αλλά χωρίς αυτοδιάθεση

Μετά από ένα χρόνο αβελτηριών, αμφιθυμιών και αμφισημιών και αφού καταστρέψαμε την οικονομία, είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν! Οδεύουμε προς ανοσία της αγέλης (Κοινότητας sic) και πάλι χωρίς σχέδιο.

Δεν υπάρχουν δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης και κυρίως επεξεργασία αυτών μέσα από τις βασικές αρχές της Ανάλυσης, Εκτίμησης και Διαχείρισης Κινδύνου.

Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων γίνεται χωρίς μοντέλα, χωρίς πραγματικά νούμερα. Κι επιπλέον έχουμε και τα self tests που τα προβάλουμε ως το σύγχρονο μάνα εξ ουρανού που θα μας λύσει το πρόβλημα.

Κοντολογίς «φτιάξτο μόνος σου», αυτοδιαχειρίσου την πανδημία αλλά χωρίς αυτοδιάθεση. Κι όμως, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία μας επίσης και οι θάνατοι ελλοχεύουν, αυξανόμενοι… Και το χειρότερο; Φαίνεται ότι ακόμη και μέχρι τον Ιούνιο θα είμαστε σε «επιφυλακή» … Κοινωνία ώρα μηδέν δηλαδή!

Αυτά είπε μεταξύ άλλων στον 98.4 ο βιολόγος και διδάκτορας περιβαλλοντολογίας  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Βασίλης Λύκος , θέτοντας όχι μόνο το θέμα ακαταλληλότητας των οικιακών τεστ , αλλά και τις διαχείρισης τους ως απορρίμματα μολυσματικά και χιλιάδες κιτ  πλαστικού που κατά τα άλλα θέλουμε να μειώσουμε, ανεξέλεγκτα σε κάδους απορριμμάτων και χωματερές , όταν το ενδεχόμενο ιικό υλικό παραμένει ενεργό για 2- 4 ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News